Maraton de educație antreprenorială pentru elevii de liceu. Este cel mai mare eveniment local dedicat tinerilor

0
Publicat:

Galațiul a găzduit pe 12 mai unul din cele mai importante concursuri de afaceri dedicate liceenilor. Tinerii și-au susținut planurile de afaceri în fața unor antreprenori cu afaceri cunoscute în România.

Elevii premiați la competiția de idei de afaceri FOTO Maratonul pentru Educație Antreprenorială
Elevii premiați la competiția de idei de afaceri FOTO Maratonul pentru Educație Antreprenorială

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și cu sprijinul Universității Danubius, a organizat în 12 mai un interesant concurs de afaceri dedicat liceenilor gălățeni, intitulat „Maratonul de Educație Antreprenorială”.

Acesta este un proiect național al CONAF, cu impact pentru susținerea educației, inițiativei antreprenoriale, digitalizării, inovației și dezvoltării durabile, dedicat elevilor cu spirit antreprenorial și deschidere spre inovație, dornici să își pună în practică ideile inovative în antreprenoriat.

„Maratonul de educație antreprenorială″ a debutat în Galați, în baza „Pactului pentru Educație Antreprenorială” semnat de către CONAF cu Ministerul Educației și a Protocolului de colaborare semnat de către CONAF Sucursala Galați cu Inspectoratul Școlar Județean Galați, în luna martie 2023 prin desfășurarea de către antreprenori locali, membri ai CONAF Galați, a unor ore de educație antreprenorială.

Evenimentul care a închis maratonul local a fost organizat în Aula Magna a Universității Danubius din Galați și a reunit oameni de afaceri, antreprenori de succes care derulează business-uri importante în spațiul românesc și elevi de liceu care au pregătit planuri de afaceri.

La proiect au participat echipe de liceeni din 8 colegii și licee din județul Galați.

Echipele de liceeni, coordonate de către profesori, și-au susținut planurile de afaceri în fața juriului prezidat de Cristina Chiriac, președinte CONAF și ambasador VET, un lider cu notorietate pentru demersurile sale privind egalitatea de gen și egalitatea de șanse, incluziune și educație vocațională.

Cele mai convingătoare proiecte au fost premiate și vor participa ulterior la faza națională a concursului. Toate echipele participante au primit vouchere care vor contribui la dezvoltarea lor personală și profesională ulterioară.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite