Un cunoscut actor își deschide propriul teatru. Artiștii coboară pe o țeavă direct pe scenă, la fel ca pompierii

0
Publicat:

Răzvan Clopoțel, actor la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați, va inaugura în viitorul apropiat un teatru privat în orașul de la malul Dunării. Va fi un teatru cu totul altfel, cu intrări spectaculoase în scenă ale actorilor și piese inedite.

Răzvan Clopoțel într-o coborâre demonstrativă pe scenă FOTO Valentin Trufașu
Răzvan Clopoțel într-o coborâre demonstrativă pe scenă FOTO Valentin Trufașu

Actorul Răzvan Clopoțel (36 de ani) este un cunoscut al scenei gălățene. Joacă de 8 ani la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați și a fost dintotdeauna un nonconformist.

Artistul a absolvit Liceul de Marină din Galați și a urmat apoi Facultatea de Jurnalism la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Ne spune râzând că a făcut prima facultate pentru că părinții lui nu fuseseră de acord într-o primă fază să studieze teatru.

Nu și-a uitat niciodată visul, așa că imediat după absolvirea primei facultăți, s-a înscris la Teatru. În anul II a și jucat în prima lui piesă de teatru. „Aveau nevoie de niște studenți ca să facă figurație”, povestește Răzvan.

După absolvire, a jucat alături de un coleg și prieten, Ștefan Alexandru Furir, actor și el la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați, în piesa aleasă de acesta din urmă ca lucrare de licență: „Buzunarul cu pâine”, de Matei Vișniec.

„Cu acel spectacol cu două personaje am și intrat definitiv în teatru, și eu și Ștefan Alexandru Furir, pentru că l-au băgat în repertoriu”, își amintește Răzvan Clopoțel. Ne mărturisește că adoră să joace în comedii și spune că acest lucru se datorează și familiei sale numeroase.

Are șapte surori și un frate, care au fost dintotdeauna publicul lui special. „Îi făceam să râdă. Veneau și mai mulți verișori, mai invitam câte o mătușă și un bunic și era spectacol”, povestește actorul.

La un moment dat vrea să scoată pe piață și un album de muzică pe care l-a compus la tobe și chitară alături de o formație, un alt talent de-al său mai puțin cunoscut.

Teatru pe țeavă

Proiectul de suflet al lui Răzvan este un teatru privat, un vis pe care îl are de când a urcat pentru prima dată pe scenă. Va fi un teatru cu totul special, numit generic „Teatru pe țeavă”, unde va fi și regiza anumite piese.

La unele spectacole de teatru, actorii vor coborî pe o țeavă, asemeni pompierilor, dar nu este exclus să intre și pe fereastră sau să interpreteze anumite scene în spatele acesteia. În același spațiu, care va avea în jur de 50 de locuri pentru spectatori, vor avea loc spectacole pentru copii, stand up-uri, expoziții și alte evenimente cultural-artistice.

Teatru pe țeavă va avea spectacole cu aproximativ 50 de spectatori FOTO arhiva personală
Teatru pe țeavă va avea spectacole cu aproximativ 50 de spectatori FOTO arhiva personală

„Vor juca și actori de la Teatrul Dramatic din Galați, dar și studenți. Nu va doar teatru. Va fi un centru cultural-artistic. Vor fi organizate și dezbateri și seri de film. Totul va fi extrem de profesionist”, ține să precizeze Răzvan Clopoțel.

Ne dezvăluie că este deja în discuții cu regizori cunoscuți din România și va organiza stagiuni de teatru, așa cum se întâmplă la orice teatru care se respectă.

„Îmi doresc ca oamenii care vin la <<Teatru pe țeavă>> să se rupă de realitate, să plece cu senzația de libertate și să spună și altora <<Ce frumos a fost acolo. Mergeți și voi>>”, spune Răzvan.

Aprozarul lui Clopoțel

Numele Clopoțel este cunoscut gălățenilor și datorită aprozarului pe care familia lui Răzvan l-a dechis la Galați.

Părinții actorului și-au deschis o mică afacere în 1991 pentru a-și întreține familia numeroasă. Este vorba despre o gogoșerie-patiserie, iar artistul își amintește cum căra făină și vindea suc la dozator când era copil.

Răzvan Clopoțel într-una din reclamele sale inedite la aprozarul familiei FOTO arhiva personală
Răzvan Clopoțel într-una din reclamele sale inedite la aprozarul familiei FOTO arhiva personală

Au deschis apoi un magazin mixt, pentru ca finalmente să se orienteze pe vânzarea de legume și fructe după închiderea unui fost aprozar comunist de cartier.

Actorul își amintește că se scula dimineața devreme ca să poată conduce Dacia familiei când se ducea cu tatăl lui după marfă.

Mulți gălățeni îl cunosc ca „Aprozarul lui Clopoțel”, unde și în prezent Răzvan asigură aprovizionarea cu mașina și îi face reclamă pe Facebook în cele mai inedite moduri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite