Lucian Bute îşi construieşte autogară în municipiul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute a pus ochii pe un amplasament din Piaţa Energiei, în zona în care se adună mulţi navetişti.
Lucian Bute a pus ochii pe un amplasament din Piaţa Energiei, în zona în care se adună mulţi navetişti.

SC Trans Lucian, firma pugilistului, are ca obiect de activitate transportul intrajudeţean de persoane, grosul clienţilor săi fiind format din navetişti pe rute „cu vad”, precum cele spre comunele gălăţene Cişmele şi Fântânele.

N-ar fi exclus ca faimosul boxer gălăţean să dovedească pricepere, nu numai în ring, ci şi în afaceri. Asta rămâne de văzut. Deocamdată, Lucian Bute a identificat o oportunitate, în domeniul transportului rutier de persoane pe câteva rute din judeţul Galaţi.

De ani buni, în Piaţa Energiei, din faţa fostului Magazin Universal şi pănă vizavi de depoul de tramvaie, se adună pe trotuar zeci de persoane, majoritatea navetişti, în aşteptarea microbuzelor care să-i ducă acasă, la Cişmele sau Fântânele. Boxerul gălăţean s-a gândit că nu este normal respectivii călători să aştepte pe trotuar şi că le-ar prinde bine şi lor, dar şi lui, o autogară în acea zonă.

SC Trans Lucian, firmă în care boxerul este asociat cu Gigi Căuş, cumnatul său, a primit dreptul să efectueze transport de persoane, în regim intrajudeţean, încă din 2011 şi, ulterior, a solicitat certificat de urbanism şi autorizatie pentru construcţia unei autogări în zona respectivă.

În mandatul vechiului primar, investitorului Lucian Bute şi asociatului acestuia li s-au cam „pus beţe în roate” sub diferite pretexte, însă actualul edil consideră oportună construirea autogării şi redarea destinaţiei normale, trotuarului transformat în peron.

Clădirea autogării ar urma să aibă o suprafaţă de 6.500 de metri patraţi.

În raportul de specialitate pentru proiectul de hotărâre ce vizează construcţia noii autogări, aleşilor locali li se argumentează că: "Aglomeraţia de maxi-taxi şi autobuze, în special la orele de vârf, ar fi în mare măsură eradicată. Locul de îmbarcare şi debarcare se va muta în autogară, care ar oferi şi condiţii civilizate de aşteptare".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite