Hoțul care se cățăra ca omul-păianjen. Urca pe tronson, intra pe geamul de la baie și fura tot ce prindea

0
Publicat:

Mai mulți gălățeni au sesizat la Poliție faptul că un hoț le-a sustras bunuri și valori din case prin escaladarea tronsonului de la bloc și forțarea geamului de la baie.

Hoțul intra pe geamul de la baie și fura banii și bunurile de valoare FOTO arhivă Adevărul
Hoțul intra pe geamul de la baie și fura banii și bunurile de valoare FOTO arhivă Adevărul

În urma cercetărilor, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au reușit să identifice persoana suspectată de comiterea furturilor comise în perioada august – septembrie 2022.

„Pe 3 noiembrie, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Galați și sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au prins în flagrant delict un bărbat de 43 ani, din municipiul Galați, la scurt timp după ce acesta a părăsit un apartament de la etajul 1, situat într-un bloc de locuințe pe strada Oltului din Galați unde pătrunsese în prealabil, pe geamul de la baie, prin escaladarea tronsonului blocului”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

În momentul depistării, bărbatul de 43 ani avea asupra lui diferite valori, inclusiv bijuterii, precum și o șurubelniță pe care ar fi folosit-o la forțarea închizătorii geamului de la baie.

Suspectul de furt a fost condus la sediul Poliției municipiului Galați în vederea continuării cercetărilor, iar în urma administrării probatoriului s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a acestuia, urmând ca în cursul zilei de vineri, 4 noiembrie, să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

De amintit este că suspectul de furt este o mai veche cunoștință a polițiștilor. A fost eliberat din penitenciar în luna iulie 2022 pentru comiterea unor fapte similare, atât în perioada 2011-2012, cât și în anul 2017.

Pentru documentarea activității infracționale a bărbatului, polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au fost sprijiniți de polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția Operațiuni Speciale, Direcția Investigații Criminale, Institutul Național de Criminalistică, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională și ai specialiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Galați.

Cercetările sunt continuate de polițiștii gălățeni în vederea stabilirii întregii activități infracționale a suspectului de furt și a recuperării prejudiciului.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite