Bolid surprins de radar: 186 km/h într-o comună din Brăila. Cu ce sancțiuni s-a ales șoferul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 20 de ani a fost amendat la Brăila și i s-a suspendat permisul auto pentru 4 luni. El circula cu 186 km/h prin localitate, depășind astfel limita permisă cu 136 km/h.

Aparatul radar l-a înregistrat pe tânăr când circula cu 186 de kilometri pe oră FOTO IPJ Brăila
Aparatul radar l-a înregistrat pe tânăr când circula cu 186 de kilometri pe oră FOTO IPJ Brăila

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brăila au oprit în trafic miercuri noaptea (26/27 octombrie) un tânăr de 20 de ani, care conducea un autoturism pe DE 584, în interiorul localității Vărsătura, din județul Brăila.

„Aparatul radar a înregistrat o viteză de 186 de kilometri pe oră, cu 136 mai mult decât limita maximă admisă pe acest tronson de drum. Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.900 de lei, totodată fiindu-i suspendat dreptul de-a conduce vehicule pentru o perioadă de 120 de zile și eliberată dovadă fără drept de circulație”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Viteza de infarct cu care circula un tânăr pe un drum naţional

Un alt şofer a fost surprins de radar conducând cu 217 km/h în afara localităţii Cleja din judeţul Bacău. Vitezomanul a fost oprit de poliţiştii rutieri, care i-au suspendat permisul şi i-au aplicat o amendă usturătoare.

Pe 30 decembrie 2021, în jurul orei 01,00, poliţiştii Serviciului Rutier Bacău au depistat în afara localităţii Cleja un conducător auto de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2-E 85, cu viteza de 217 km/h.

„Tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile”, au precizat reprezentanţii IPJ Bacău.

Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte viteza maximă legală şi să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite