Lider al lumii interlope, liberat condiţionat. S-a răzbunat pe rivalul care încercase să îl ucidă

0
Publicat:

Stănel Corbu, liderul unui clan interlop din Brăila, a fost eliberat din închisoare după doi ani şi șase luni de la condamnarea pentru tentativă la omor. Interlopul și-a trimis un complice să îl ucidă pe un fost locotenent de-al său ca răzbunare pentru că acesta încercase să îl omoare.

Stănel Corbu FOTO Facebook arhiva personală
Stănel Corbu FOTO Facebook arhiva personală

Tribunalul Brăila a menținut pe 28 octombrie o decizie a Judecătoriei Brăila, care hotărâse liberarea condiţionată a lui Stănel Corbu (fost Lăcătuş), liderul unei grupări interlope din cartierul brăilean Lacu-Dulce, condamnat la 3 ani şi 4  luni de închisoare cu executare pentru complicitate la tentativă de omor.  

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Stănel Corbu. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 147/2019 a Tribunalului Brăila (mandat de executare nr. 191/2020), dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare avansate de stat, rămân în sarcina acestuia. Constată că petentul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a hotărât instanţa.

Stelu Bănică, membru al clanului interlop din care face parte Stănel Corbu şi unul dintre locotenenţii acestuia, a primit  4 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi violare de domiciliu.

Imediat după comiterea faptei, bărbatul a fugit din ţară, încercând să îşi piardă urma, dar după doi ani s-a predat autorităţilor judiciare, în condiţiile în care fusese dat în urmărire internaţională. Un martor din dosar, Dumitrache Ion, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă după ce şi-a schimbat declaraţia dată iniţial în faţa anchetatorilor.

Cum a plănuit să își ucidă rivalul

Stănel Corbu a pus la cale o răzbunare sângeroasă, pe 8 august 2016, împotriva lui Ionuţ Marin Vrînceanu, zis „Ionel”, un fost membru al grupării conduse de Corbu, care se distanţase de foştii parteneri de fărădelegi.

Mai mult decât atât, în octombrie 2015, Vrînceanu l-a atacat cu un topor pe Corbu, fiind la un pas să îl omoare. Interlopul nu a trecut cu vederea gestul şi a pus la cale un plan pentru a-şi ucide rivalul.

Conform procurorilor, Stănel Corbu l-a transportat pe Bănică Stelu la un imobil de pe strada Plevna din Brăila, unde se afla Ionuţ Marin Vrînceanu. Bănică Stelu a dat buzna în casă, lovindu-l şi injunghiindu-l de mai multe ori pe cel care l-a tăiat cu toporul pe Stănel Corbu. După comiterea faptei, Corbu l-a ajutat să fugă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite