Gemenii care învaţă la aceeaşi facultate şi practică acelaşi sport de performanţă

0
0
Nicolae şi Mihai Horghidan FOTO Valentin Trufaşu
Nicolae şi Mihai Horghidan FOTO Valentin Trufaşu

Nicolae şi Mihai Horghidan sunt studenţi în anul III la Facultatea de Inginerie Mecanică din Galaţi. Cei doi tineri sunt fraţi gemeni şi sunt pasionaţi de inginerie mecanică, un domeniu în care vor să exceleze. Gemenii practică hocheiul de 13 ani şi vor să devină jucători profesionişti în acest sport, iar ulterior să se orienteze spre antrenorat.

Gemenii au fost mereu interesanţi prin prisma modului în care se completează şi se ajută unii pe alţii. Când aleg să facă aceeaşi şcoală, acelaşi liceu, aceeaşi facultate şi acelaşi sport, povestea devine şi mai interesantă. Este cazul gemenilor Nicolae şi Mihai Horghidan, în vârstă de 21 de ani, care sunt în prezent studenţi în anul III la Facultatea de Inginerie Mecanică din Galaţi.

Gemenii au urmat Şcoala generală ”Miron Costin” din Galaţi, apoi au absolvit Liceul CFR, iar ulterior s-au orientat şi către aceeaşi facultate. S-au înscris la Liceul CFR la indicaţiile antrenorului de la hochei, un sport pe care l-au urmat din clasa I până în anul I de facultate, pentru că liceul era mai aproape de patinoar.

Nicolae s-a accidentat în 2015 şi a avut nevoie de o operaţie destul de complicată la genunchi pentru a-şi reveni, iar clubul Dunărea Galaţi, unde gemenii activau, nu i-a ajutat deloc. Pentru că sângele apă nu se face, Mihai a decis să renunţe la hochei din spirit de solidaritate cu fratele său, după ce timp de 13 ani gemenii au practicat acest sport.

Au ales să urmeze Facultatea de Inginerie Mecanică, urmând cumva o tradiţie din familie, în condiţiile în care tatăl lor lucrează la Registrul Auto Român din Galaţi. Ar vrea să îşi deschidă o mică afacere de familie, cel mai probabil un service. ”Avem nevoie de bani pentru a deschide o afacere. Mă gândesc să plec în străinătate şi să fac ceva bani acolo, iar apoi să mă întorc în ţară şi să deschid o afacere”, ne declară Mihai.

Nicolae îl completează, mergând pe ideea că o afacere merge altfel în familie decât una în care ar fi implicată şi o persoană străină sau mai multe. ”Chiar dacă ar exista şi neînţelegeri la un moment dat, una este când te cerţi cu fratele tău, pentru că te împaci apoi şi altceva este când ai o dispută cu un străin”, concluzionează Nicolae.

Pasiunea pentru hochei nu a dispărut însă, iar Nicolae crede că el şi fratele său nu trebuie să pună patinele în cui atât de devreme. Tânărul consideră că el şi fratele său sunt datori să continue şi cu hocheiul, iar ulterior să se orienteze către antrenorat.

Confundaţi unul cu celălalt

Mihai şi Nicolae s-au angajat pe perioada facultăţii, pentru a putea câştiga nişte bani în plus, dar şi pentru experienţă. Asemănarea izbitoare dintre ei a făcut nu o dată să fie confundaţi unul cu celălalt. ”Mi-a spus recent o colegă de serviciu că am trecut pe lângă ea, ca şi cum nu aş fi cunoscut-o. I-am spus că nu am fost acolo în ziua şi la ora de care vorbea ea, dar a insistat, spunând că s-a uitat bine la mine şi eu eram. Mi-am dat seama că, de fapt, vorbea de fratele meu. I-am spus asta, dar nu prea îi venea să creadă”, ne povesteşte Nicolae.

gemeni 1

Fraţii Horghidan FOTO Facebook/pagina personală Nicolae Horghidan 

Tentaţia de a se duce unul în locul celuilalt la examene a dispărut încă de când erau mici copii. Mama lor i-a pus să recite pe rând o poezie, iar Mihai o ştia mai bine. Nicolae a venit cu ideea ca Mihai să se ducă în locul lui şi să o recite. Au schimbat chiar şi hainele, dar nu aveau cum să se ascundă de mama lor, care a observat imediat tentativa de ”fraudă” şi le-a administrat la amândoi o bătaie, ca să nu mai facă aşa ceva.

A intrat deja în cotidian ca profesorii să îi confunde la clasă. Gemenii sunt totuşi deranjaţi de cei care se uită sâcâitor la ei sau care le pun întrebări de genul: ”sunteţi gemeni?” Sunt şi persoane care merg chiar mai departe, în dorinţa de a testa tot soiul de legende despre gemeni. ”Câte lovituri în umăr am primit eu de-a lungul anilor…Diverse persoane voiau să afle dacă îl doare şi pe fratele meu când mă lovesc pe mine. Ce să mai spui la aşa ceva”, ne declară amuzat Mihai.

Legătura dintre fraţii Horghidan este şi va rămâne una extrem de puternică. Ei se bazează aproape total unul pe celălalt, ştiu că întotdeuna vor avea un sprijin la nevoie şi au o încredere oarbă în sinceritatea fratelui geamăn.

Mai multe - Galaţi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite