Gândaci vii într-un restaurant de la un mall din Galați. Unitatea a fost închisă de Protecția Consumatorului

0
Publicat:

Un cunoscut restaurant din incinta Shopping City Mall Galați a fost închis temporar de Protecția Consumatorului, după ce inspectorii au găsit gândaci vii și mizerie.

Gândaci la un restaurant din mall-ul Galați FOTO: Protecția Consumatorului
Gândaci la un restaurant din mall-ul Galați FOTO: Protecția Consumatorului

Joi, 28 septembrie 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a desfășurat o acțiune de control la restaurantul MESOPOTAMIA din Shopping City Mall, în urma unei tematici proprii. 

„Neregulile constatate au fost: prezența insectelor(gândaci) vii și moarte în vestiar ,depozit de făină și bucătărie; pavimente cu plăci de gresie deteriorate; nerespectarea temperaturii de depozitare a sosurilor; utilizarea practicii incorecte de a utiliza ca ingredient șuncă de Praga, deși denumirea preparatului este Pizza Prosciutto”, a anunțat Protecția Consumatorului Galați.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat două amenzi contravenționale, în valoare de 50.000 lei; respectarea deciziei de încetare a practicilor comerciale incorecte, precum oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea aspectelor constatate.

Fast-food, închis la mall-ul Galați

Tot la mall-ul din orașul Galați, pe 26 septembrie 2023, comisarii Protecției Consumaorului au găsit mai multe nereguli la restaurantul DABO. 

Concret, comisarii au descoperit „condiţii igienico-sanitare precare (pereţi cu porţiuni cu infiltraţii, pavimente insuficient igienizate, utilaje insuficient igienizate) şi insecte moarte în vestiar”.

Potrivit Protecției Consumatorului Galați, la restaurantul respectiv se utilizau materii prime fără elemente de identificare şi caracterizare sau depozitate la temperatura mediului ambiant, deşi producătorul indică depozitarea la 4-80C, iar spaţiile de depozitare frigorifice erau neigienizate.

Mai mult, nu erau afişate toate informaţiile privind aditivii din  ingredientele utilizate, iar afişarea substanţelor alergene conţinute în produsele preparate era realizată cu caractere foarte mici.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Galaţi au aplicat următoarele sancţiuni: 1 amendă contravenţională în valoare de 7.000 lei.

Joi, 28 septembrie 2023, comisarii Protecției Consumatorului au constatat remedierea deficiențelor, iar restaurantul a fost redeschis publicului. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite