Ce a găsit Protecția Consumatorilor la două restaurante importante din Arad. Ambele au fost închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cunoscute restaurante din Arad, cărora le treceau frecvent pragul turiștii care vizitează orașul de pe Mureș, au fost amendate și închise din cauza condițiilor mizerabile în care se gătea.

Unul este restaurantul chinezesc FOTO CJPC
Unul este restaurantul chinezesc FOTO CJPC

Este vorba despre Big Belly și Restaurantul Chinezesc, ambele în zona stadionului UTA, unde suporterii de opreau de fiecare dată.

Reprezentanții Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad spun că în cursul lunii septembrie 2023, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Arad a desfășurat o serie de controale la unitățile care prestează servicii de alimentație publică.

În urma verificărilor, două localuri, ambele situate în municipiu, în zona UTA, au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 15.000 de lei, pentru o serie de nereguli.

Astfel, la S.C. Vectrans Media S.R.L. – Big Belly s-au aplicat două amenzi contravenționale în valoare totala de 10.000 lei, cărora li s-au adăugat și următoarele măsuri complementare: oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare cu data limită de consum depășită și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

Comisarii CJPC au aplicat amenzile după constatarea următoarelor nereguli: condiții igienico sanitare necorespunzătoare; materia primă nu era însoțită de informații; materie primă cu data limită de consum depășită ; în blocul alimentar nu se folosesc produse și proceduri sigure, iar agregatul frig avea urme de murdărie și resturi alimentare, neigienizat ; hota neigienizată; băuturi carbogazoase depozitate direct pe paviment. 

Carne expirată

Totodată comisarii CJPC au controlat și societatea SC Weiwei Ma SRL-Restaurantul Chinezesc. Acolo s-a aplicat o amendă contravențională în valoare totala de 5.000 lei, căreia i s-au adăugat și măsurile complementare: oprirea definitivă de la comercializare a 34 de kg produse alimentare; oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

Abaterile constatate de echipele de control au fost următoarele: condiții igienico sanitare necorespunzătoare; materia primă nu era însoțită de informații și aveau starea termică schimbată; în blocul alimentar nu se folosesc produse și proceduri sigure, agregatul frig prezenta urme de murdărie și resturi alimentare, fiind neigienizat, iar ustensilele erau, la rândul lor, murdare și neigienizate.

Toate măsurile dispuse vor fi verificate, iar unitățile de alimentație publică rămân, în continuare, sub atenta supraveghere a CJPC Arad”, transmite CJPC Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite