Funcţionar public reţinut. A luat mită ca să ponteze fictiv o persoană obligată să muncească în folosul comunităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Ofiţerii anticorupţie au prins în flagrant un funcţionar public, expert superior în cadrul unei instituţii publice din municipiul Galaţi, imediat după ce a primit o sumă de bani ca să întocmească pontaje false pentru o persoană care nu se prezentase efectiv la muncă.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au prins în flagrant un funcţionar public, expert superior în cadrul unei instituţii publice din municipiul Galaţi, imediat după ce a primit suma de 200 de euro de la o persoană ce avea obligaţia să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pentru a-i întocmi pontajele, fără ca persoana în cauză să se prezinte efectiv la muncă.

„Totodată, cu ocazia primirii sumei de bani menţionate, funcţionarul public a întocmit în fals un pontaj pe care l-a prezentat martorului denunţător să-l semneze, în care a atestat în fals cum că acesta din urmă a efectuat zilele de muncă neremunerată în folosul comunităţii în perioada 31.01 – 9.02.2022”, au stabilit anchetatorii.

Pe 9 februarie, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Galaţi au efectuat o percheziţie domiciliară în biroul funcţionarului. 

Activităţile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual, iniţiat în baza unui denunţ înregistrat la nivelul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi.

Pe numele funcţionarului public a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, dar procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au decis ulterior să îl plaseze pe acesta sub control judiciar.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Comision din şpagă, o inovaţie în materie de corupţie. Cât ajunge mita pentru angajare la o companie naţională

„Zeus” şpăgar: sex, bani şi lucernă pentru funcţii de conducere în Poliţia Română

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite