Expoziţie dedicată simbolului eleganţei: crizantema. Îndrăgostiţii de flori pot admira mai multe specii  din colecţiile Grădinei Botanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crizanteme în toată splendoarea lor Foto: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Crizanteme în toată splendoarea lor Foto: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Vineri, 4 noiembrie 2016, cu începere de la ora 12.00, secţia Grădina Botanică din cadrul Complexului  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi vernisează cea de a XIV-a ediţie a expoziţiei temporare, „Regina Toamnei, Crizantema”, manifestare de tradiţie dedicată  frumuseţii crizantemelor.

Participanţii la expoziţie, societăţi - instituţii de profil horticol şi meşteri artizani, vor aduce farmecul aparte al toamnei în instituţia muzeală gălăţeană, evidenţiat prin frumuseţea şi prospeţimea miilor de flori ale genului Chrysanthemum şi mai ales varietăţi horticole de Chrysanthemum indicum (tufănele), care fac parte din colecţiile Grădinii Botanice.

Crizantema este considerată în zilele noastre un simbol al eleganţei şi este apreciată mai ales pentru rezistenţa ei şi pentru faptul că se ofileşte abia spre sfârşitul toamnei. Combinaţia de frumuseţe şi caracter puternic a făcut ca această floare să aibă o “personalitate” demnă de apreciat.

Regalul crizantemelor de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va fi deschis pentru vizitare timp de trei zile, respectiv în perioada 4 – 6 noiembrie 2016. 

Fiind o manifestare cu vânzare, toţi cei care vor dori să facă un cadou frumos persoanelor iubite vor putea cumpăra crizanteme la preţuri convenabile. Expoziţia „Regina Toamnei-Crizantema” poate fi vizitată între orele 09,00 – 17,00.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite