Expoziţie de tapiserie Cela Neamţu, începând de vineri, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vernisajul începe la ora 18,00. Expoziţia este găzduită de spaţiul expoziţional B (intrarea din strada Dimitrie Bolintineanu) şi este organizată de Muzeul de Artă Vizuală.

Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, în colaborare cu Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, vernisează , vineri, 12 iunie 2015, de la ora 18,00, o excepţională expoziţie de tapiserii create de Cela Neamţu.

Expoziţia este găzduită de spaţiul expoziţional B, din clădirea anexă a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos (intrarea din strada Dimitrie Bolintineanu).

Despre Cela Neamţu

Cel mai cunoscut artist tapiser din România, Cela Neamţu, s-a născut pe data de 16 iulie 1941, în localitatea Piciorul Lupului, judeţul Iaşi. Între 1960 –1966 a urmat cursurile Institutului „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, iar din 1970 este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Cela Neamţu a descoperit o inovaţie spectaculoasă, ce constă în combinarea tehnicii clasice a ţesutului pe vertical, „haute lisse”, cu punctul de la Putna, inspirat din broderiile medievale româneşti, pe care l-a multiplicat şi l-a transformat în nodul esenţial al „zidurilor de lână” din lucrările sale.

„Tapiseriile Celei au amprenta dumnezeirii. Degradeurile cu pasiunea ocrului şi firescul compoziţiei mă duc spre un tărâm al perfecţiunii cromatice” – remarca directorul Muzeului de Artă Vizuală Galaţi, Dan Basarab Nanu.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite