Amor de toţi banii. Cum sunt jefuiţi străinii trecuţi de prima tinereţe dornici de un mariaj cu românce

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Francezul Claude Francois Poujol

Reţeta escrocheriei este simplă: românce tinere şi focoase plus străini un pic mai trecuţi, dar plini de bani. „Adevărul” vă prezintă poveştile a doi cetăţeni străini care au căzut în mrejele a două  escroace din Galaţi, fiind jefuiţi de aproape o jumătate de milion de euro.

Belgianul Marc Florent Brouwers (50 ani) şi francezul Claude Francois Poujol (62 de ani) au aflat pe pielea lor cât de costisitoare poate să fie uneori iubirea. Amorezaţi până peste cap de două tinere românce, ambele din Galaţi, cei doi au fost înşelaţi de acestea cu sute de mii de euro.

Marc Florent cel bun de plată

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi au trimis-o în judecată, zilele trecute, pe  Cristina Alina Vrabie, o jună gălăţeancă de 27 de ani, care este acuzată de înşelăciune şi spălare de bani.

Tânăra Vrabie a reuşit, în decurs de câteva luni, să-l lase fără 210.000 de euro pe belgianul Marc Florent Brouwers (50 de ani), un manager la o firmă din Antwerp.

Cei doi s-au cunoscut în 2013, în împrejurări mai puţin obişnuite, respectiv într-un bordel din Antwerp (Belgia), unde tânăra presta servicii sexuale contra cost. Problema este că pe belgian „l-a prins flama” şi, cu inima plină de amor, a cerut-o pe prostituată de nevastă.

Ea, dornică de o viaţă mai bună, n-a zis ba, aşa că s-a lăsat de meserie şi a trecut la afaceri. L-a convins pe Marc Florent că poate fi un afacerist de succes în România, aşa că i-a propus să-i dea nişte bani pentru a deschide o firmă, a construi un „cuibuşor” pentru amândoi şi pentru a demara afacerea.

Marc Florent Brouwers

Belgianul n-a stat prea mult pe gânduri: şi-a vândut casa din Aarschot (Belgia) şi i-a dat Alinei, în trei tranşe, 210.000 de euro. În momentul în care Marc a vrut să vadă ce-i cu investiţia, românca l-a adus la Galaţi şi i-a arătat un teren viran unde, chipurile, contractase cu o societate de construcţii să se ridice o vilă pentru viitorii însurăţei.

Ba chiar i-a prezentat şi o spălătorie auto pe care, spunea ea, tocmai era în curs să o cumpere.
Nimic adevărat, însă. Românca plasase banii în conturile unor cunoscuţi (cu scopul de a-i fura), nu înainte de a toca o parte pentru a-şi cumpăra un BMW de lux şi pentru a-şi finanţa viaţa luxoasă.

La un moment dat, după mai bine de un an, belgianul s-a prins că este captiv într-o şaradă, aşa că a făcut plângere penală contra escroacei, care a şi recunoscut faptele, de altfel, în faţa procurorilor. Culmea este că „amorul ghebos” dintre cei doi a înviat din nou în timpul anchetei, iar Marc a încercat să-şi retragă plângerea. Prea târziu, căci Alina a fost deja trimisă în judecată şi riscă de la cinci ani de închisoare în sus.

Francezul Claude a pierdut „doar” 195.000 de euro

Cazul lui Marc Florent Brouwers este al doilea de acest fel întâmplat la Galaţi. Francezul Claude Francois Poujol (62 de ani) păţise exact la fel, în 2010, cu gălăţeanca Diana Hatvani.

Aceasta a şi fost condamnată între timp (definitiv) la şase ani de închisoare şi la restituirea celor 195.000 de euro pe care i-a furat, tot în baza unui scenariu amoros cu promisiuni de căsătorie şi de afaceri în România.

Singura diferenţă dintre cele două cazuri este că, în cazul francezului, escroaca s-a bazat pe un complice, care a ajutat-o să plaseze banii în câteva investiţii pe numele unor rude, pentru a li se pierde urma. Acesta, pe nume Cristian Lazăr, a primit patru ani de închisoare.

CITEŞTE ŞI

Cum a demontat un subofiţer corupt mitul oficial că telefoanele mobile ajung la deţinuţi ascunse în pâine şi conserve

Afacerea de succes a unui „peşte” din Galaţi la Londra. Cum să strângi o jumătate de milion de euro cu o singură prostituată

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite