Evadare ca-n filme: doi tineri arestaţi au făcut o gaură în peretele celulei din Centrul de Reţinere al IPJ Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Click.ro/arhivă
Foto: Click.ro/arhivă

Aceştia au dislocat o piesă metalică de la un pat şi, cu ajutorul ei, au reuşit să scoată  mai multe cărămizi după care au fugit prin gaura astfel creată. Unul dintre evadaţi este cercetat pentru tentativă de omor, iar celălalt pentru furt şi tâlhărie.

Doi tineri, aflaţi  în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, au reuşit să evadeze într-un mod de-a dreptul spectaculos, duminică după-amiază (28 aprilie), în jurul orei 16.30.

Evadaţii au fost prinşi de poliţişti după ce au apucat să se bucure de libertate foarte puţin timp: unul o jumătate de oră, iar celălalt trei ore.

„În baza sesizării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale care, în urma primelor verificări, a stabilit faptul că, după masa de prânz, cei doi, folosind o bucată de platbandă metalică, pe care au desprins-o de la un pat din celulă, au scos câteva cărămizi din zidul camerei de arest şi au fugit prin orificiul astfel creat”, a declarat comisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cei doi tineri, cu vârste de 22, respectiv 24 ani, ambii din Galaţi, erau arestaţi preventiv pentru tentativă de omor, furt calificat şi tâlhărie.

„La scurt timp de la evadare (aproximativ 30 de minute), în baza unei informaţii, tânărul de 22 ani a fost depistat şi reţinut de poliţiştii Biroului Urmăriri la domiciliul unei rude din municipiul Galaţi”, a mai precizat Cristina Tatulici.

Poliţiştii au continuat activităţile de căutare  a celui de-al doilea evadat, şi în jurul orei 19.30, acesta a fost depistat şi reţinut de către poliţiştii Biroului Urmăriri pe un teren viran, de la marginea municipiului Galaţi.

„Celor doi reţinuţi li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de evadare. Din dispoziţia şefului IPJ, s-a constituit o comisie care va verifica modul şi condiţiile în care cei doi au evadat din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună măsuri disciplinare în consecinţă”, a mai spus putătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Vom reveni cu noi amănunte.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite