Dunărea scăzută dă mari bătăi de cap navigatorilor din zona Portului Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacurile ocolesc o insulă formată în urma scăderii Dunării. Foto: Bogdan Nistor
Bacurile ocolesc o insulă formată în urma scăderii Dunării. Foto: Bogdan Nistor

Deşi cotele apelor Dunării au crescut uşor in ultimele zile, navigaţia se desfăşoară în continuare cu dificultate. Nu s-au înregistrat încă nave eşuate sau alte probleme, dar Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi trebuie să execute periodic lucrări de dragaj pentru evitarea acumulării de aluviuni în punctele critice.

Operatorul care asigură legătura rutieră între Moldova şi Dobrogea – Navrom Bac - a anunţat că se circulă în condiţii destul de grele. Din cauza nivelului scăzut al fluviului, în ultimele luni, bacurile au fost forţate să ocolească prin dreptul turnului de televiziune un prag periculos de pe ruta obişnuită. O cursă care dura în mod normal 10-12 minute poate dura acum şi 20 de minute.

Deşi aceast lucru implică costuri mai mari de navigaţie, Navrom Bac a menţinut tarifele neschimbate atât pentru transportul pasagerilor, cât şi al maşinilor. 

Şi în porturi se operează mai greu, iar la cererea operatorilor Administraţia Porturilor Dunării Maritime va achiziţiona servicii de dragare de la AFDJ Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite