Au ajuns la spital după ce-au mâncat la pomana unei rude

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii s-au simţit rău după ce au mâncat bucatele de la o pomenire.
Oamenii s-au simţit rău după ce au mâncat bucatele de la o pomenire.

S-a întâmplat în comuna gălăţeană Piscu, unde aproximativ 30 de persoane au participat la masa de pomenire a unei rude decedate. La 15 ore după consumul alimentelor, opt gălăţeni, printre care doi copii şi o femeie însărcinată în patru luni, au început să se simtă rău şi au cerut ajutorul medicilor.

„Sunt pacienţi cu vârste cuprinse între 34, respectiv 69 de ani. Starea lor este bună în prezent. Menţionez că este internată şi o gravidă, cu sarcina 16 săptămâni în evoluţie. Nu este risc major, trebuie ţinută sub observaţie pentru zilele următoare”, ne-a declarat Mihaela Vasile, medic specialist în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Galaţi.

Din ancheta epidemiologică efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a reieşit că oamenii au consumat diverse alimente cumpărate din Galaţi, precum şi produse gătite în gospodărie. În urma recoltării de probe, medicii vor identifica alimentul care a declanşat toxiinfecţia. Şi Ministerul Sănătăţii a fost deja informat cu privire la acest focar de infecţie. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite