Două dintre sportivele medaliate cu aur la Campionatele Europene de Haltere, premiate de Primăria Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două tinere sportive alături de antrenori şi de primarul Galaţiului FOTO PMG
Cele două tinere sportive alături de antrenori şi de primarul Galaţiului FOTO PMG

Municipalitatea  le-a recompensat cu câte 1.500 de lei pe Mihaela Ilie (15 ani) şi Andreea Penciu (17 ani) care au adus acasă nu mai puţin de şase medalii de la amintita competiţie: patru medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz.

Festivitate de premiere la Primăria Galaţi. Două dintre sportivele junioare gălăţene medaliate cu aur la Campionatele Europene de Haltere Under15 şi Under17, ediţia 2017, desfăşurate la sfârşitul lunii septembrie la Pristina (Kosovo), au primit recunoaşterea din partea comunităţii locale.

Sportivele Mihaela Ilie (15 ani) şi Andreea Penciu (17 ani) sunt componente ale Clubului Sportiv Şcolar (CSS) Galaţi şi au adus acasă nu mai puţin de şase medalii de la amintita competiţie: patru medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. 

Interesant este că la competiţia europeană au participat şi sportivi de la cluburile gălăţene CSM Dunărea şi CS Universitatea (care au adus acasă, împreună, alte 16 medalii (cinci de aur, cinci de argint şi şase de bronz), însă doar halterofilele de la CSS au fost invitate, deocamdată, la Primărie.

În total, sportivii cluburilor gălăţene au obţinut 22 de medalii, dintre care 9 de aur, 6 de argint, 7 de bronz, dar şi un record european, la stilul ”aruncat”. La această competiţie delegaţia din ţara noastră a obţinut 56 de medalii.

Mihaela Ilie (U15) a reuşit o performanţă deosebită la categoria 58 de kilograme, adjudecându-şi toate cele trei medalii de aur puse în joc (la total, smuls şi aruncat). Interesant este că medaliile de argint ale categoriei au fost obţinute tot de o româncă, din Bucureşti.

Andreea Penciu (U17) a concurat la categoria 53 de kilograme şi a reuşit să obţină o medalie de aur (la stilul „smuls”), una de argint (la total) şi una de bronz (la aruncat).

Cele două sportive au fost în vizită marţi la Primăria municipiului Galaţi, unde a fost premiate, prin fundaţia „Andreiana Juventus”, cu câte un cec în valoare de 1.500 de lei.

Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi a dorit să le felicite personal pe cele două sportive: „Vă felicit pentru această performanţă şi vă doresc să aveţi multă putere de muncă în continuare şi succes deplin la toate competiţiile la care participaţi! Felicitări şi antrenorilor pentru munca neobosită!”, a spus edilul.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite