Cum funcționează înșelăciunea prin metoda „pomana”. În locul bijuteriilor de aur a primit șervețele și o monedă de 50 de bani

0
Publicat:

O femeie din Dâmbovița a păcălit mai multe femei sub pretextul că vrea să dea de pomană. Victimele i-au dat bijuteriile de aur și argint, iar escroaca a profitat de neatenția lor și le-a înlocuit cu lucruri fără valoare sau a plecat pur și simplu.

Escroaca a profitat de neatenția victimelor FOTO arhivă Adevărul
Escroaca a profitat de neatenția victimelor FOTO arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galați a condamnat-o definitiv în 19 aprilie pe o femeie din județul Dâmbovița la un de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune. Ea a fost obligată să restituie 7.500 de lei celor două persoane pe care le-a păcălit.

Prima victimă a femeii din Dâmbovița a fost o lucrătoare la Salubritate din Focșani, care s-a întâlnit cu aceasta pe stradă, pe 4.11.2020.

„A fost acostată de inculpata …, care inițial a întrebat-o unde se află o biserică, iar ulterior i-a precizat că vrea să îi dea de pomană pentru regele …, deplasându-se împreună către biserică. În fața bisericii, inculpata a determinat-o pe persoana vătămată să îi dea bijuteriile pe care le avea asupra sa, respectiv patru perechi de cercei de aur, lănțișorul și inelul, ambele din argint, pe care inculpata le-a împachetat întru-un șervețel, iar ulterior într-o batistă și le-a legat cu scotch”, au stabilit anchetatorii.

Escroaca i-a dat victimei batista împachetată și a rugat-o să o desfacă după o lună. La scurt timp, femeia a desfăcut batista și a constatat că în interior se aflau doar șervețele și o monedă de 50 de bani, realizând astfel că a fost înșelată. Valoarea bijuteriilor a fost estimată la 3.500 de lei.

După câteva luni, femeia a repetat scenariul tot la Focșani. Pe 6.04.2021, o altă femeie a sesizat Poliția după ce a realizat că a fost înșelată prin aceeași metodă.

„A fost oprită de o persoană de sex feminin, care a întrebat-o despre locația unei biserici, deoarece dorea să dea de pomană în numele regelui …. Ii-a spus că îi dă de pomană și a atins-o astfel cu mâinile în zona urechilor și a mâinilor, ocazie cu care i-a luat o pereche de cercei din aur și două inele din aur. Ulterior, inculpata a introdus bijuteriile într-o batistă pe care a împachetat-o și i-a solicitat persoanei vătămate să nu o desfacă pentru o vreme”, se menționează în rechizitoriu.

Focșăneanca realizat că în batista respectivă se aflau alte bijuterii, fără valoare, și i-a cerut femeii să îi restituie bijuteriile, dar aceasta s-a urcat într-o mașină și a plecat. Valoarea bijuteriilor a fost estimată la 4.000 de lei.

Este puțin probabil ca victimele să își mai recupereze paguba pentru că, din datele Poliției, escroaca a plecat în străinătate și nu se știe în prezent unde se află.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite