Cu cât a crescut după contestaţie nota unui elev din Galaţi care a luat 3 la proba de Matematică de la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
evaluare nationala rezultate

După ce un candidat la Evaluarea Naţională 2021 a fost notat la proba de Matematică cu nota 3, după contestaţie elevul a primit 8,90. Acesta a obţinut la Limba română nota 8,25.

Candidatul din Galaţi, elev la Şcoala Gimnazială Nr. 28, a primit la Matematică nota 8,90 în urma contestaţiei, potrivit edupedu.ro.

Acesta a fost notat, iniţial, cu nota 3.

De altfel, contestaţiile de la Evaluarea Naţională au scos la iveală diferenţe uriaşe între nota iniţială şi cea de după contestaţie. Peste 12.500 de copii de clasa a opta care au avut curajul să conteste s-au trezit cu diferenţe semnificative, de trei puncte sau mai mult.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi24 că se aşteaptă ca la Bacalaureat 2021 să fie diferenţe şi mai mari.

„Aceste diferenţe subiective au fost tot timpul anului, anul aceste au fost mai puţine decât în alt an, pentru prima oară structura subiectelor a fost pe modelul PISA şi au fost punctaje detaliate”, a spus Cîmpeanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite