Cine sunt elevele de la CNVA care au obţinut nota 10 la BAC. Vor studia în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Eni şi Mara Velea, sursa: Facebook/Arhivă Personală
Bianca Eni şi Mara Velea, sursa: Facebook/Arhivă Personală

Două eleve de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, cel mai prestigios din Galaţi, au obţinut media generală 10 la examenul de Bacalaureat. Cele două tinere eminente vor pleca să studieze la universităţi din străinătate.

Mara Velea şi Bianca Eni sunt cele două eleve de la Colegiul Naţional ”Vasile Alecsandri” (CNVA), din Galaţi, care au obţinut media 10 la Bacalaureat.

Ele vor studia la universităţi din Olanda. Bianca a optat pentru specializarea „Computer Science”, în timp ce Mara va studia „Geografia umană şi planificarea teritoriului”.

Despre Bianca am aflat că este pasionată de desen şi îşi doreşte să studieze în străinătate deoarece consideră că acolo „meritocraţia este respectată” . De altfel, alţi 12 colegi de clasă ai Biancăi vor pleca să studieze în străinătate. 

Bianca nu ştie, deocamdată, dacă se va întoarce în ţară după absolvirea facultăţii, însă am aflat că Mara îşi doreşte să revină acasă. 

Rata de promovare în judeţul Galaţi

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, rata cumulată de promovare (înainte de contestaţii), la nivelul judeţului Galaţi, este de 82,8% (68,6% în sesiunea iunie-iulie 2020). Au promovat 2407 candidaţi, dintr-un total de 3166 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 2164 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 243 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Pe discipline de examen, situaţia candidaţilor cu note de 10 este următoarea: 53 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română; 62 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului 62 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. In această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloacele electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 9 iulie. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite