Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării va avea reprezentanţă şi la Galaţi. Protocolul a fost deja semnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Documentul stabileşte cooperarea autorităţii publice locale, angrenând totodată mediul academic, dar şi mediul de afaceri, cu Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării. Acest organism va funcţiona ca o legătură pentru potenţialii parteneri interesaţi de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.

După cum am informat deja, primarul Ionuţ Pucheanu a participat în perioada 3-4 noiembrie 2016 la conferinţa ”Danube Region Strategy”, care a avut loc la Bratislava.  În urma acestui eveniment rămăsese să aibă loc, în termen rezonabil, semnarea protocolului privind deschiderea la Galaţi a unui birou afiliat Consiliului Dunării.

Ei bine, miercuri, 23 noiembrie, documentul a fost semnat de primar, împreună cu reprezentanţii Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunării, aşa cu lucrurile au intrat în linie dreaptă.

Menţionăm că acest birou zonal are rolul de a îndeplini obiectivele Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, prin atragerea de fonduri europene pentru implementarea de proiecte în comunitatea noastră.

Protocolul stabileşte cooperarea autorităţii publice locale, angrenând totodată mediul academic dar şi mediul de afaceri, cu Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunării. Acest organism va funcţiona ca o legătură pentru potenţialii parteneri interesaţi de Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, asigurând astfel dezvoltarea de reţele şi monitorizarea tuturor proiectelor în spaţiul dunărean cu aplicabilitate în toate domeniile de interes.

Acordul de parteneriat semnat între Ministerul Afacerilor Externe şi Consiliul Oraşelor şi Regiunilor Dunărene se află în cea de-a treia etapă de derulare. Prima etapă s-a desfăşurat în perioada 2009-2012, cea de-a doua între 2012-2015 iar ce de-a treia etapă se desfăşoară în perioada ianuarie 2016-2020.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite