Consilierii locali au aprobat extinderea Secţiei Urgenţe de la Spitalului de Copii din Galaţi. Costă 9,36 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată în şedinţa extraordinară a Consiliului Locala Galaţi din data de 18 septembrie 2018. Din întreaga sumă, 6,78 milioane de lei vor proveni din fonduri europene, iar diferenţa (2,58 milioane lei) este acoperită din bugetul local. Acest proiect vine în completarea unei investiţii de peste 14 milioane de lei, aflată în derulare.

Întrunit în şedinţă extraordinară pe 18 septembrie 2018, Consiliul Local Galaţi a adoptat o hotărâre privind aprobarea realizării proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Compartiment Primiri Urgenţe – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Sfântul Ioan Galaţi” şi a cheltuielilor legate de proiect

„Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate şi a gradului de adresabilitate a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Galaţi, prin creşterea calităţii serviciilor de asistenţă medicală specializată”, se menţionează în motivarea deciziei. 

Realizarea proiectului va îmbunătăţi substanţial calitatea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, atât în judeţul Galaţi, cât şi în Regiunea de Sud-Est a ţării, având în vedere că este singurul spital de pediatrie din regiune, fiind unul din cele şase spitale de urgenţă cu acest specific din ţară, asigurând asistenţă medicală de specialitate de urgenţă unui număr aproximativ de 38.000 de potenţiali pacienţi/an cu vârste până în 18 ani.

Valoarea totală a proiectului este de 9.365.418 lei (cu TVA), din care 6.785.757 lei (cu TVA) reprezintă cheltuieli eligibile, iar 2.579.660 lei (cu TVA) cheltuieli neeligibile.

Cererea de finanţare pentru realizarea proiectului ”Reabilitare, modernizare, extindere şi dotare Compartiment Primiri Urgenţe – Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Ioan” Galaţi”, a fost depusă pe 30 martie 2018,  în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8 - Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin HCL nr. 114 /22.03.2018.

Astfel, spaţiul alocat actualului compartiment de primiri urgenţe se va moderniza şi reorganiza. Lucrările propuse se vor realiza prin păstrarea destinaţiei unor spaţii, relocări de funcţiuni, crearea unor spaţii noi, extinderea compartimentului cu spaţiile necesare pentru a funcţiona ca şi Unitate de Primiri Urgenţe. Prin proiect se propun următoarele lucrări:

- recompartimentare parter corp C, refacere finisaje în totalitate, lucrări de termoizolare la interior pentru a nu modifica faţada clădirii, înlocuire în totalitate a elementelor de tâmplărie;

-  extindere unitate de primiri urgenţe prin realizarea unui corp cu regim de înălţime S+P+E;

- spaţiile exterioare adiacente acceselor vor fi amenajate cu spaţii de aşteptare în aer liber şi jardiniere şi se vor reface terasele şi treptele de acces, precum şi rampele pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii, se vor reface trotuarele, aleile şi parcajele adiacente clădirii afectate ca urmare lucrărilor de extindere;

- reabilitare/extindere instalaţii şi reţele: sanitare, de apă-canalizare, instalaţii termice, instalaţii electrice;

- sistematizare verticală prin aducerea la starea iniţială a suprafeţei carosabile, refacerea sistemului rutier pe zonele afectate cu îmbrăcăminte asfaltică.

Reamintim că, prin intermediul unui alt proiect, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ,,Sf. Ioan” Galaţi va dispune şi de un nou corp de clădire destinat ambulatoriului, de noi echipamente medicale şi de cabinete modernizate, investiţii estimate la 14.391.146 de  lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite