Competiţie inedită: concurs naţional de pescuit pentru nevăzători. Care este programul evenimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza de agrement de la Zătun, administrată de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, va găzdui un concurs de pescuit inedit, dedicat nevăzătorilor din toată ţara.

Joi, 1 august, are loc a doua ediţie a concursului naţional de pescuit pentru nevăzători de la Galaţi, evenimentul urmând să fie organizat la baza de agrement de la Zătun. Consilierii judeţeni au aprobat un parteneriat între instituţie şi Asociaţia Naţională a Nevăzătorilor, care organizează această inedită competiţie. Consiliul Judeţean Galaţi va asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor acestora, precum şi masa şi transportul.

Baza de Agrement Zătun, aflată la circa 15 km distanţă de municipiul Galaţi, este cea mai apropiată bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de hectare în care se află diverse specii de peşte, de la crap şi caras până la ştiucă. 

Lacul Zătun este aflat în incinta îndiguită Bădălan, din dreptul Milei fluviale 76 (zona Cotul Pisicii de pe Dunăre) şi face parte din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior. Pentru a ajunge acolo, din municipiul Galaţi, se merge pe drumul european E 87, către Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier, iar după circa 10 km se face la dreapta, peste linia de cale ferată, pe un drum judeţean amenajat pe digul de apărare de la Dunăre.

Cu banii europeni, lacul Zătun a fost decolmatat, iar digul a fost amenajat pe o lungime de 1,4 km, cu 25 pontoane şi 6 refugii pentru pescuit şi observat flora şi fauna din zonă. Baza a mai fost dotată cu 17 căsuţe a câte 2 locuri, 36 de şezlonguri cu umbreluţe şi mese, zonă cu 10 grătare, duşuri şi toalete.

Programul competiţiei:

- 07:30 - 08:00 Transfer cu microbuzul de la hotel la Baza de agrement Zătun;

- 09:30 Deschiderea  Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători, ediţia   a II-a;

- 10:00 - 14:00 Derularea Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători, ediţia  a II-a;

- 14:00 - 16:00 Prânz cu specific pescăresc;

- 17:00 - 17 :30 Festivitatea de premiere;

- 17:30 - 18:00 Transfer cu microbuzul de la Baza de agrement Zătun la hotel;

- 20:00 Cină festivă.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite