VIDEO Braconieri fără limită de tupeu la barajul Bicaz. Cum reacţionează când li se cere legitimaţia pentru pescuit vizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O scenă surprinsă pe Lacul Izorul Muntelui, în zona gestionată de Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, arată cum legea e încălcată cu bună ştiinţă.

Un membru al Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Neamţ a surprins zilele trecute doi pescari care lansau o plasa de tip „mireasă“, pentru a prinde puiet folosit ulterior ca nadă. 

Aflat în zonă întâmplător, Răzvan Ghindăoanu i-a abordat pe cei doi pescari aflaţi într-o barcă cu motor şi le-a solicitat să prezinte permisele vizate de AJVPS. „Noi părem braconieri? Avem permise, avem tot ce trebuie. Nu pot, n-am cum să vi le arăt“, a fost răspunsul unuia dintre cei doi pescari atunci când a fost abordat. 

Nici în  urma apelurilor făcute la numărul de urgenţă 112, cei doi pescari nu au părut impresionaţi, mai ales că autorităţile chemate să constate braconajul s-au eschivat invocând că au alte intervenţii. 

„Răsunsul celor de la 112 a fost: <aş veni, da’ mi-e frică de apă>. Al doilea a spus că ar veni, dar nu are barcă“, a dezvăluit martorul care îl însoţea în barcă pe Răzvan Ghindăoanu şi care a înregistrat în format video întreg dialogul halucinant: 

„Păi, dacă poliţia ar vrea să-şi facă datoria, ceea ce nu prea cred (e mai simplu să stai cu chitanţierul în aşteptarea fraierilor, după boscheţi, sau la vânat bătrâne care vând flori) au toate datele puse la dispoziţie de Cosmin: numărul bărcii, figurile infractorilor etc. Dar nu o vor face. Vă asigur. Pentru că braconierii ăia nu s-au apucat de prostii fără aprobarea vreunui şef (numit acolo tocmai pentru a nu lăsa pe oricine să se joace cu ...mireasa..)“, este unul din comentariile postate la filmarea de pe Facebook. 

Între internauţi au fost însă şi reacţii prin care cei doi pescari erau apăraţi, pe motiv că procedura de control nu a fost respectată, în sensul în care nu erau preezente de faţă şi autorităţile abilitate (jandarmi, poliţişti, etc).

„Dacă aia nu au vrut să se legitimeze era de datoria inspectorului să-i sune pe jandarmi. Aşa, ăla a făcut ce a vrut...e smeker. Aşa vor face toţi...Ba poate să acuze ca afost “hărţuit” ..doar avea “un carton” cum a zis“, este un alt comentariu la materialul video distribuit prin Facebook. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite