Cine le-a dat foc oamenilor străzii din Galaţi: anchetatorii au trei variante VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini surprinse de camerele de supraveghere la locul incidentului de la Galaţi
Imagini surprinse de camerele de supraveghere la locul incidentului de la Galaţi

Prima variantă ar fi un colector al mafiei cerşetorilor. Alte două scenarii urmărite de anchetatori sunt o reglare de conturi între oamenii străzii şi răzbunarea unui locatar deranjat de „cuibul” celor două persoane fără adăpost. Victimele sunt în stare critică la spital, iar unul dintre cei doi bărbaţi, cu arsuri pe 75% din suprafaţa corpului, are şanse minime de supravieţuire.

Eveniment terifiant la Galaţi, în toiul nopţii de 20 spre 21 octombrie. Puţin după ora 3,00, locuitorii cartierului IC Frimu (zona cunoscută sub numele de „Două Babe”) au fost treziţi din somn de ţipetele înfiorătoare ale doi oameni care ardeau de vii, cu flăcări violente, în plină stradă.

Oamenii au năvălit cu apă şi stingătoare de incendii şi, după câteva minute agonizante, au reuşit să-i stingă pe cei doi, care la scurt timp au fost preluaţi de un echipaj al Ambulanţei şi duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

La scenă au asistat zeci de persoane, iar incidentul a fost înregistrat de camerele de supraveghere ale unui magazin din apropiere (pe imagini se poate vedea şi cum o persoană stropeşte victimele cu un lichid inflamabil, probabil benzină, după care le dă foc) însă, cel puţin deocamdată, poliţiştii nu au reuşit să-l identifice pe  autorul oribilei tentative de asasinat.

Nici cele două victime, doi oameni ai străzii în vârstă de 49, respectiv 59 de ani, nu au reuşit să ofere prea multe detalii anchetatorilor, dat fiind că starea lor este deosebit de gravă. Ambii au arsuri groaznice pe corp,  sunt în stare de şoc, iar cel puţin în cazul unuia dintre ei şansele de supravieţuire sunt foarte mici.

„Sunt oameni fără domiciliu care dormeau undeva în faţă unui bloc; ar fi trecut cineva pe acolo şi le-ar fi dat foc. Cel de 49 de ani are arsuri pe circa 75% din suprafaţa corpului, iar celălalt are arsuri la picioare şi la mâna dreaptă, undeva la 20% din suprafaţa corpului. Sunt în stare gravă”, a declarat  dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Anchetatorii au trei variante de scenariu

Deocamdată, anchetatorii nu l-au identificat pe autorul faptei, însă imaginile sunt expertizate, sunt audiaţi o serie de martori, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a deschis un dosar penal pentru tentativă la omor calificat.

fosta banca

Locul unde s-a produs fapta FOTO V. Trufaşu

Surse din cadrul anchetei ne-au dezvăluit că sunt luate în calcul cel puţin trei scenarii în ceea ce priveşte mobilul faptei. Prima ar fi cea a unei reglări de conturi între persoanele fără adăpost, a doua este cea a răzbunării unui locuitor din zonă (agasat de faptul că oamenii străzii îşi făcuseră acolo un culcuş), iar a treia este cumva şocantă: cei doi bărbaţi ar fi fost incendiaţi de un interlop care se ocupă cu colectarea taxelor de protecţie de la cerşetori.

Evident, adevărul nu va putea fi stabilit decât după ce toate probele vor fi puse cap la cap, iar imaginile suprinse de camerele de supraveghere vor fi prelucrate cu o aparatură performantă. Între timp se speră că va fi găsit un martor al primei faze a incidentului (momentul stropirii cu benzină a victimelor) şi că măcar unul dintre bărbaţi îşi va reveni cât să poată să fie audiat.

Numele zonei în care s-a produs tragedia („Două Babe”) a intrat în folclorul urban tot ca urmare a unei fapte oribile, care a scandalizat opinia publică. În urmă cu circa şase decenii, două femei, mamă şi fiică, au fost violate, torturate, ucise şi apoi trupurile lor profanate de către un individ cu probleme psihice.

Imagini terifiante de la locul incidentului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite