Cea mai aglomerată șosea din Galați va fi extinsă la patru benzi și modernizată. Investiția este de 1,1 miliarde lei

0
Publicat:

Cea mai aglomerată șosea din județul Galați va fi modernizată și extinsă. Este vorba despre un sector al drumului național DN25, de 40 de kilometri, între comuna Tudor Vladimirescu și orașul Galați. Investiția este de 1,1 miliarde lei.

Drumul DN25 va fi extins și modernizat FOTO: CJ Galați
Drumul DN25 va fi extins și modernizat FOTO: CJ Galați

Anunțul de licitație a fost publicat pe SEAP de Consiliul Județean Galați. Durata de execuţie a contractului va fi de 36 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor, din care 150 zile sunt prevăzute pentru proiectare. 

„Modernizarea tronsonului de pe DN 25 va însemna, în principal, conexiunea cu alte drumuri naționale și cu alte proiecte de infrastructură rutieră națională aflate în diferite stadii de implementare în zonă: Drum Expres Brăila-Galați, Drum de legătură între VO Galați și DX Brăila-Galați. VO Galați. DX Brăila-Focșani, Pod Suspendat Brăila, TransRegio Galați-Brăila-Slobozia-Drajna-Chiciu, Autostrada Moldovei(A7). Totodată, va duce de la conexiunea transfrontalieră mai facilă spre vămile aflate în vecinătate: Galați-Giurgiulești (Republica Moldova), Isaccea-Orlovca (Ucraina), Oancea-Cahul (Republica Moldova)”, se arată în caietul de sarcini.

Constructorul va trebui să extindă partea carosabilă la patru benzi, să reabiliteze toate podurile/pasajele/podețele de pe traseul studiat și să resistematizaze intersecțiile pentru fluidizarea traficului. 

DN25 va fi extins și modernizat FOTO: CJ Galați
DN25 va fi extins și modernizat FOTO: CJ Galați

Potrivit autorităților, în acest moment, starea actuală a drumului de acces creează o serie de efecte negative, cele mai semnificative fiind: „blocaje/ambuteiaje frecvente în trafic, lipsa unor condiții minime pentru sănătatea, confortul și igiena oamenilor; precum și risc mare de producere a accidentelor și consum crescut de combustibil”.

„Proiectul este extrem de important pentru județul Galați și se referă la modernizarea a aproximativ 40 de kilometri de pe DN25, între Galați și Tudor Vladimirescu, Hanu Conachi astfel încât traficul să se desfășoare pe patru benzi, ceea ce va presupune: amenajarea de girații la intersecția cu drumurile principale, reabilitarea și extinderea pasajelor de pe traseu, realizarea de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale, realizarea unor parcări auto, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin proiectarea unor sisteme de preluare a acestora și evacuarea în afara părții carosabile și realizarea semnalizării rutiere orizontale și verticale”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Proiectul aparține Consiliului Județean Galați și va fi implementat în baza unui protocol cu Ministerul Transportului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite