Calvarul angajatei CFR care a scăpat ca prin minune cu viaţă după ce un bărbat a încercat să o violeze şi i-a dat foc

0
0
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat condamnat anterior pentru viol în formă agravată a şocat o ţară întreagă după ce a pătruns în biroul unei femei impiegat de mişcare cu intenţia să întreţină relaţii sexuale cu acesta. Când femeia de 50 de ani l-a refuzat, a lovit-o cu bestialitate, a stropit-o cu alcool şi i-a dat foc.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe 13 iulie pe Marius Dobrin, un gălăţean de 26 de ani, la 18 ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată şi tentativă de viol. Tânărul primise iniţial 10 ani de închisoare şi fusese obligat să îi plătească victimei sale, o femeie impiegat, 20.000 lei cu titlu de daune materiale şi 30.000 lei ca daune morale.

Curtea de Apel Galaţi a decis rejudecarea cazului, iar acum individul trebuie să îi plătească victimei daune morale în cuantum de 60.000 de lei. Faptele comise de tânăr sunt de un barbarism greu de descris în cuvinte.

Pe 30 mai 2020, poliţiştii Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat necunoscut a incendiat biroul impiegatului de mişcare din staţia CFR Iveşti şi a încercat să întreţină raporturi sexuale cu impiegatul, o femeie de 50 de ani.

Individul a dat buzna peste impiegatul de mişcare în birou, a încercat să violeze şi apoi i-a furat telefonul mobil şi o sumă de bani. Pentru că nu a reuşit să întreţină relaţii sexuale cu femeia, bărbatul a luat un stingător şi a lovit-o în cap până a lăsat-o inconştientă, iar apoi a dat foc la bunurile aflate în birou, cu intenţia de a-şi şterge urmele.

"În urma activităţilor investigative, poliţiştii au identificat prezumptivul autor, în persoana unui tânăr, de 25 de ani, din comuna Iveşti. Din cercetări a reieşit că agresorul, folosind violenţa, ar fi sustras victimei telefonul mobil şi o sumă de bani, încercând totodată să întreţină raporturi sexuale cu aceasta, după care ar fi incendiat o parte din bunurile aflate în birou. Bunurile sustrase au fost recuperate odată cu identificarea acestuia", declara atunci comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Şansa victimei a fost staţia de emisie-recepţie, care rămasese deschisă pe birou şi prin intermediul căreia colegii femeii de 50 de ani i-au auzit ţipetele şi au fugit să îi sară în ajutor. Dacă aceştia nu ar fi intervenit rapid, victima ar fi ars de vie în staţia CFR.

„Dacă nu stai să te f..., îţi dau foc!”

Poliţiştii au constatat că Marius Dobrin, făptaşul de 26 de ani, a fost condamnat anterior pentru viol în formă agravată. După ce a comis faptele, bărbatul s-a dus liniştit acasă şi s-a culcat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Poliţiştii l-au luat din pat”, a povestit fiica victimei.

Bărbatul a fost reţinut inţial de poliţişti, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru tentativă la omor calificat, tentativă la viol şi tâlhărie calificată. Ulterior, Judecătoria Lieşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui pentru 30 de zile, iar de atunci agresorul se află în spatele gratiilor.

La proces, femeia a fost nevoită să retrăiască momentele de groază prin care a trecut şi a povestit cum agresorul, care în acea zi coborâse din trenul pe relaţia Mărăşeşti-Iveşti, a dat buzna peste ea în biroul impiegatului şi i-a spus imperativ: „Dacă nu stai să te f..., îţi dau foc!”.

Anchetatorii au stabilit ulterior că individul fusese la concubina lui în Mărăşeşti, iar pentru că nu a găsit-o, s-a întors cu trenul la Iveşti. Cumpărase anterior două sticle de Alexandrion, iar una a băut-o pe drum. Sub  influenţa alcoolului, a pătruns în biroul impiegatului de mişcare, iar femeia i-a strigat să părăsească biroul şi s-a îndreptat spre el pentru a-l împinge în exteriorul biroului.

Lovită până la inconştienţă

Individul a ridicat atunci o mână în care ţinea sticla cu alcool, în care se mai afla o parte din băutură şi i-a explicat femeii că, în situaţia în care nu întreţine un raport sexual cu el, îi dă foc. Impiegatul a continuat să se îndrepte spre Marius  Dobrin, care i-a ieşit în întâmpinare şi a lovit-o de mai multe ori cu pumnul în zona feţei.

„Între timp, un martor a răspuns apelului iniţiat de persoana vătămată, însă nu a mai putut discuta cu aceasta, tot ce a auzit prin staţie, fiind vocea persoanei vătămate care striga: „Lasă-mă! Lasă-mă!” În urma loviturilor cu pumnul, persoana vătămată a sângerat, pete de sânge fiind identificate pe bluza inculpatului şi pe faţa de masă. După o luptă scurtă, în timpul căreia cei doi au ajuns din faţa tabloului de comandă, pe lângă uşa de acces, în zona dintre fereastră şi spatele tabloului de comandă, inculpatul a prins persoana vătămată de gât, cu amândouă mâinile şi a izbit-o de podea”, se menţionează în rechizitoriu.

Din acest moment, victima nu a mai putut opune rezistenţă, motiv pentru care agresorul a prins-o cu o mână de păr, i-a tras capul pe spate, încercând să întreţină un raport sexual cu ea, însă aceasta şi-a pierdut cunoştinţa în urma impactului cu solul.

„Cu ocazia efectuării cercetării la faţa locului, pe podea, în locul unde a fost capul impiegatului de mişcare, s-a găsit o pată mare de sânge. În acelaşi sens, se reţine şi faptul că persoana vătămată a avut hemoragie la ureche, care a fost constatată de personalul medical care i-a acordat primele îngrijiri”, spun anchetatorii.

Când a văzut că femeia este inconştientă, individul a stropit perdeaua, care ajungea până aproape de corpul impiegatului, cu alcoolul pe care îl mai avea în sticla de Alexandrion şi a incendiat-o cu bricheta pe care o avea în buzunar. Apoi, s-a deplasat până în faţa tabloului de comandă, a luat două pături şi le-a aşezat peste victimă.

Luni de zile de consiliere psihologică şi psihiatrică

În trecere, bărbatul a observat pe masă telefonul mobil al impiegatului şi alături portofelul. A luat banii din portofel, precum şi telefonul mobil şi a părăsit biroul staţiei CFR Iveşti. Poliţiştii şi personalul medical au găsit victima conştientă, dar în stare de şoc, confuză şi incoerentă.

Totodată, primele persoane ajunse la faţa locului au constatat că hainele impiegatului erau arse, la fel ca şi păturile cu care fusese acoperită şi perdeaua de la geam. Ulterior, după acordarea primelor îngrijiri, femeia a fost transportată la spital, unde a fost supusă unor intervenţii chirurgicale repetate.

Impiegatul de mişcare a suferit arsuri grave pe corp şi faţă, iar o parte din păr i-a ars. Femeia a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi şi are nevoie de mai multe operaţii estetice pentru a-i fi refăcute zonele de pe corp distruse de incendiu.

„Are urme şi pe gât pentru că a încercat şi să o sufoce. Îi curge sânge din ureche şi faţa i s-a umflat de la loviturile primite în cap. Are fractură de craniu”, declara pentru „Adevărul“, la acel moment, fiica victimei. În plus, femeia a avut nevoie de 3 luni de terapie la psiholog şi psihiatru pentru a-şi reveni emoţional şi mental după cele întâmplate.

Audiat în instanţă, Marius Dobrin a recunoscut toate acuzaţiile şi a cerut să fie judecat conform procedurii simplificate, în ideea să beneficieze de o reducere a pedepsei, dar judecătorii nu au putut trece cu vederea violenţa extremă de care a dat dovadă bărbatul şi l-au condamnat la 18 ani de închisoare.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Ce pedeapsă a primit românul care şi-a incendiat concubina după 20 de ani de convieţuire. „Îi mai dau foc odată”

Ambiţia Marlenei. A reluat şcoala după 22 de ani şi a luat BAC-ul aproape cu 10

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite