Avertismentul unui medic de familie despre cazurile de gripă tip A la copii: „Nu se tratează cu antibiotice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhivă
sursa: Arhivă

Medicul specialist de medicină de familie Egri Eduard este îngrijorat de numărul crescut de cauzuri de gripă în rândul copiilor, care se prezintă la cabinetul său: „5 cazuri gripă tip A la copii, niciodată nu am avut atâţia copii diagnosticaţi cu gripă într-o zi”, afirmă medicul.

Medicul de familie Egri Eduard susţine că apar tot mai multe cazuri de gripă tip A la copiii care merg în colectivitate, grădinţă sau şcoală. „Niciodată nu am avut atâţia copii diagnosticaţi cu gripa într-o zi”, adaugă acesta.  

 Durerile de cap, muşchi, febră înaltă, senzaţia de oboseală extremă, alături de simptomele respiratorii, tusea, secreţiile nazale, strănutul, ne pot duce cu gândul la gripă. Foarte important este să ne testăm pentru a putea iniţia cât mai repede tratamentul specific, antiviral. Importantă este odihna, hidratarea şi antitermicele la nevoie. Nu se tratează cu antibiotice”, transmite dr. Egri Eduard.

Medicul este revoltat de faptul că o parte dintre părinţi nu anunţă ceilalţi părinţi despre probleme de sănătate ale propriilor copiilor. Afacerea „preşul” funcţionează de minune, susţine Egri Eduard. 

„Cât de simplu ar fi ca tu, părinte responsabil, să anunţi pe ceilalţi părinţi ai copiilor din grupa, clasa sau echipa sportivă a copilului tău că există o problemă (există grupuri de wu pentru orice). Astfel în caz de îmbolnăvire a celorlalţi copii lucrurile s-ar simplifica, analizele ar merge ţintit, iar medicul ar avea deja informaţii anamnestice preţioase (ex. tratamentul pentru gripă trebuie iniţiat cât mai repede iar în plus de asta există inclusiv tratament profilactic al contactilor). 

Dar tu nu, nu anunţi, nu îţi pasă de ceilalţi care poate află dupa zile bune din alte surse că există un focar sau chiar prin îmbolnăvirea propriului copil. Nici grădiniţei/şcolii/clubului nu îi place să anunţe din alte motive pentru că trebuie să ia măsuri. Bravo, afacerea <preşul> funcţionează de minune. Asta înseamnă o comunitate cinstită, puternică şi cu o dragoste neţărmurită faţă de cei mici”, afirmă dr. Egri Eduard.

Vă recomandăm şi:

Virusolog român din SUA, despre Omicron: „Toată lumea zice că vom scăpa mai repede, eu o să vă dezamăgesc”

Dr. Cristian Apetrei, virusolog român din SUA: „O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile“

Galaţi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri