ArcelorMittal Galaţi a făcut ceea ce ar fi fost obligaţia altora: a dotat personalul SMURD Galaţi cu echipament de lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruno Ribo, directorul ArcelorMittal Galaţi, în mijlocul personalului de la SMURD.
Bruno Ribo, directorul ArcelorMittal Galaţi, în mijlocul personalului de la SMURD.

Este a doua donaţie cu care conducerea combinatului siderurgic a contribuit la creşterea calităţii actului medical şi a condiţiilor de lucru pentru personalul de la UPU şi SMURD. De la ONG-urile care colectează bani în acest scop se aşteaptă în zadar sprijin!

Ca manifestare a sprijinului pe care producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi înţelege să-l ofere Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi, au fost oferite echipamente de lucru pentru 40 de medici, paramedici şi asistenţi medicali. Compania ArcelorMittal a donat bocanci, salopete şi îmbrăcăminte specifică angajaţilor SMURD, necesare pentru activitatea lor zilnică.

„Apreciem foarte mult profesionalismul, munca asiduă şi hotărârea tuturor angajaţilor SMURD Galaţi. Gestul făcut de noi reprezintă doar o mică dovadă a preţuirii noastre. Considerăm că avem responsabilitatea de a sprijini şi de a onora oamenii care sunt devotaţi ideii de a proteja şi a salva vieţi”, a declarat Bruno Ribo, director General al ArcelorMittal Galaţi, la întâlnirea cu „eroii în uniforme roşii”.

În replică, dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD Galaţi, a declarat: „Salutăm iniţiativa ArcelorMittal Galaţi şi ne dorim un parteneriat pe termen lung cu această companie, în interesul comunităţii noastre”.
Directorul general al ArcelorMittal Galaţi a mai afirmat că decizia de a sprijini SMURD Galaţi face parte din programul companiei pe care o conduce, de orientare a eforturilor investiţionale şi către proiecte locale de sănătate publică şi educaţie. În prezent, ArcelorMittal Galaţi are în derulare şi alte programe de acest tip.

Din păcate, exemplul ArcelorMittal nu este urmat şi de Fundaţia pentru SMURD şi, cu atât mai puţin, de Asociaţia SMURD Galaţi.

În timp ce, în alte judeţe, unităţile SMURD au fost dotate cu maşini 4x4, de intervenţie pentru medic (unii au ajuns să aibă chiar şi BMW X5 şi vehicule de salvare cu şenile!), la Galaţi, chinuita Skoda break roşie, cu care se goneşte la cazuri, are mari probleme tehnice. În atare şoferul şi medicul îşi pun în pericol vieţile pentru a salva alte vieţi. Din păcate, cine ar trebui să ştie asta, ştie de mult, dar nici că se sinchiseşte. Şi, în mod regretabil, nu doar aici la Galaţi!

Acest context  face gestul ArcelorMittal cu atât mai preţios şi mai demn de apreciat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite