Primar, caut consilieri: şedinţa CGMB stabilită pentru ora 15.00, reprogramată din lipsă de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa de Consiliu General al Municipiului Bucureşti a fost reprogramată pentru vineri, după ce nu s-a întrunit numărul necesar de consilieri. Oprescu s-a declarat nemulţumit de dezinteresul consilierilor şi a declarat că situaţia ”seamănă atât de tare cu filmul de acum patru ani”.

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) trebuia să aibă loc începând cu ora 15.00, miercuri, la prima prezenţă nominală fiind 21 de consilieri prezenţi, potrivit Mediafax.

La cea de-a doua prezenţă nominală au fost 30 de consilieri, astfel că putea fi deschisă şedinţa pentru desfăşurarea proiectelor aflate pe ordinea de zi. Consilierii PDL, deşi au participat la prezenţa nominală, au ieşit din sală imediat după începerea acesteia. La cea de-a treia numărătoare a consilierilor au fost prezenţi în sală 22 de consilieri generali, cei mai mulţi consilieri absenţi fiind din PSD.

Din aceste motive, şedinţa a fost declarată închisă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că va reprograma şedinţa pentru vineri, la ora 12.00, înaintea celei ordinare a CGMB, anunţată încă de la începutul săptămânii.

"Sunt zbaterile care nu fac altceva decât să încetinească un proces normal. Dacă n-ar fi fost informaţi (consilierii municipali, n.r.) înainte, dacă nu am fi discutat 11-12 ore înainte, dacă nu am fi discutat detaliat fiecare punct al convocatorului şedinţei de azi, aş fi spus: "Dom'le, lumea nu ştie despre ce este vorba»", a declarat Sorin Oprescu după închiderea şedinţei.

Oprescu a mai adăugat că "seamănă atât de tare filmul cu cel de acum patru ani" încât nu ştie de cine este produs.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite