AFDJ Galaţi, obligată de instanţă să achite despăgubiri consistente unui fost director

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul AFDJ Galaţi
Sediul AFDJ Galaţi

Florinel Mihalache, fost director de navigaţia la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi, a dat compania în judecată în legătură cu neplata indemnizaţiei de conducere. Judecătorii au concluzionat că salariul de 8.645 de lei pe lună era cam mic, deci i-au dat daune de 15.000 de lei.

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis, vineri, să oblige Compania Naţională Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi să-i plătească fostului director de navigaţie Florinel Mihalache daune în cuantum de 15.500 lei.

Suma reprezintă indemnizaţia de conducere pe care Mihalache ar fi trebuit să o primească în perioada 2007-2009, cât a ocupat amintita funcţie. Menţionăm că, în aceeaşi perioadă, după cum reiese din dosar, fostul director a încasat lunar „doar" 8.645 de lei.

Interesant este că Florinel Mihalache a fost implicat în 2009 în celebrul scandal a primelor uriaşe primite de angajaţii companiei de stat AFDJ Galaţi.
La sfârşitul anului 2008, cei şapte directori de la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi-au dat prime în valoare de peste 481.000 de lei, chiar înainte de a fi schimbaţi din funcţie.

Campion a fost chiar cel care a semnat bonusurile, directorul general de atunci al regiei, Teodor Iulian Gheorghe. El a încasat 132.000 de lei.
Directorul economic, Cornelia Petre, a primit 107.000 de lei. Nici directorul căilor navigabile, Florinel Mihalache, n-a fost uitat. În cazul său, primele au depăşit 73.000 de lei.

Directorul comercial, Cristian Şendrea a beneficiat de prime de 57.000 de lei, iar Radu Rus, directorul tehnic, peste 52.000 de lei. Directorul de patrimoniu, Melania Vecinu, s-a ales cu aproape 50.000 de lei, iar directorul adjunct, Ionel Malenda a primit „doar" puţin peste 9.000 de lei.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos este subordonată Ministerului Transporturilor, iar jumătate din veniturile regiei le reprezintă subvenţia de la buget.
Decizia judecătorilor gălăţeni nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite