16 persoane au murit în judeţul Galaţi după infectarea cu noul coronavirus. Avertismentul Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

396 de persoane sunt izolate şi monitorizate la domiciliu, iar 758 de persoane au fost plasate în carantină instituţionalizată. 260 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar 35 s-au vindecat.

Până astăzi, 17 aprilie, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi sunt:

-396 de persoane izolate şi monitorizate la domiciliu;

-758 de persoane în carantină instituţionalizată;

-260 de persoane confirmate cu COVID-19;

-16 persoane decedate;

-35 de vindecaţi;

-1.592 de teste efectuate.

Poliţiştii din judeţul Galaţi au efectuat controale la 18 societăţi comerciale, iar 245 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. 89 de persoane au fost depistate că nu au respectat interdicţia privind deplasarea şi libera circulaţie.

Au fost aplicate 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 252.500 de lei, dintre care 89, în valoare de 240.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei.

”Reamintim faptul că toate autorităţile statului (instituţia prefectului, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, poliţişti de frontieră, pompieri, instituţiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetăţenii judeţului Galaţi să aibă în vedere prevederile ordonanţelor militare emise privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectaţi cu stricteţe impuse şi să circulaţi numai pentru motivele excepţionale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea lui”, avertizează reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite