VIDEO Vasile Blaga: "Titus Corlăţean este un iresponsabil: nu are nevoie de Schengen, pentru că are paşaport diplomatic, dar românii au nevoie de Schengen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi-a prezentat astăzi moţiunea la Focşani
Vasile Blaga şi-a prezentat astăzi moţiunea la Focşani

Preşedintele PDL Vrancea a criticat dur atitudinea ministrului român de externe şi este de părere că abia din toamnă problema Schengen va putea fi redeschisă.

Prezent astăzi la Focşani pentru a-şi prezenta moţiunea cu care va candida la Convenţia PDL din 23 martie, preşedintele PDL Vasile Blaga l-a criticat dur pe ministrul român de externe Titus Corlăţean, pentru declaraţie de vineri legate de Schengen.

Blaga a spus despre Corlăţean că este un iresponsabil şi că nu aceasta trebuia să fie atitudinea sa.

„Corlăţean zice că nu ne trebuie Schengen. Eu zic că nu ne trebuie Corlăţean. Schengen ne trebuie, pentru că noi milităm pentru integrarea totală în Uniunea Europeană. Ori integrarea totală tocmai asta este, Schengen. Mergi până la Madrid ca şi când mergi până la Iaşi. Când circulă şi marfa, şi capitalul, şi omul, asta e Schengen. Şi pentru mine, şi pentru dumneavoastră Schengen este important. Corlăţean borbeşte aşa pentru că are paşaport diplomatic. Eu cred că trebuie să ne facem temele, chiar dacă e o nedreptate că MCV este legat de Schengen”, a spus preşedintele PDL Vasile Blaga.

Acesta a mai spus că România trebuie să fie consecventă şi în toamnă foaia de parcurs să fie stabilită definitiv. 

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat  vineri că în cazul în care aderarea României la Schengen va fi din nou amânată, la Consiliul JAI de săptămâna viitoare, va fi afectată „credibilitatea procesului”, iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite