VIDEO Schimbări majore în traficul rutier din Focşani. Când spun autorităţile că vom circula pe bulevarde cu sensuri unice şi piste de biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una din machetele de prezentare pentru traficul auto
Una din machetele de prezentare pentru traficul auto

La Primăria Focşani a fost lansat proiectul resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale.

Primăria Focşani are la dispoziţie 73,641 de milioane de lei, din care 62, 411 milioane de lei finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, pentru modernizarea infrastructurii rutiere, după modelul marilor oraşe din România.

Proiectul despre care se discută din 2017 şi care a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în octombrie 2019 a fost lansat marţi, 25 august, la Primăria Focşani, în prezenţa autorităţilor locale şi a consultantului din partea finanţatorului, primarul Cristi Misăilă menţionând că evenimentul nu are nicio legătură cu precampania electorală din acest moment, ci a fost prevăzut prin calendarul obligatoriu al proiectului.

Campanie electorală sau nu, Misăilă a fost singurul care a vorbit despre proiectul care în opinia sa va produce o schimbare majoră în traficul din oraş, prin realizarea de sensuri unice pe Bd. Unirii, Bd. Independenţei (dus), Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi (întors).

primarie

De asemenea, vor fi benzi dedicate transportului public pe Bd. Unirii, Bd. Independenţei, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str. 1 Decembrie 1918 şi Str. Anghel Saligny. Se vor introduce sensuri giratorii în intersecţiile: Bd. Bucureşti – Calea Munteniei şi Str. Revoluţiei – Calea Munteniei şi vor fi create de piste pentru biciclişti pe arterele mai sus amintite. 

Proiectul prevede realizarea a 59 de staţii de transport public inteligente, panouri fotovoltaice pentru susţinerea sistemelor de iluminat, încărcare USB, afişaj publicitar şi informare călători, precum şi piloni antiparcare şi piloni retractabili, care vor fi instalaţi pe Bd. Unirii, pentru a oferi posibilitatea restricţionării temporare a traficului auto pe un anumit tronson al arterei. Nu vor lipsi staţiile de încărcare pentru vehicule electrice. Se are în vedere reabilitarea trotuarelor şi amenajarea spatiilor verzi, pregătirea infrastructurii de comunicaţii pentru sistemele inteligente de transport a căror implementare este avută în vedere prin alte proiecte, cum sunt cele privind managementul traficului, informare călători, supraveghere video, bike-sharing, ticketing.

 "Şoseaua de centură se va transforma într-un adevărat bulevard, după ce va fi realizat şi sistemul de iluminat public, un alt proiect la care lucrăm. Asta dacă vom avea mult dorita autostradă, prevăzută şi cu o centură de ocolire. Vom avea o creştere a numărului de persoane care vor folosi pistele de biciclete şi mijloacele de transport în comun. Am emoţii ca de fiecare dată la astfel de proiecte, până văd că am depăşit termenele de licitaţie şi se semnează contractul de execuţie. Sunt bucuros că de data aceasta sunt participanţi la licitaţie. Sper să fim împreună şi la sfârşitul implementării acestui proiect", a spus primarul Cristi Misăilă.

Edilul estimează că în situaţia în care nu vor fi contestaţii se va semna contractul cu ofertantul câştigător la începutul lunii octombrie, urmând ca în primăvara anului viitor să se dea ordinul de începere a lucrărilor.

Execuţia propriu-zisă va dura un an şi jumătate, astfel că cel mai optimist termen de finalizare a proiectului este toamna anului 2022.

În acest moment, Primăria Municipiului Focşani se află în stadiul de evaluare a ofertelor privind achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor. La licitaţie s-au înscris trei asocieri, respectiv E.M. PRIME CONSTRUCT S.R.L. (Leader),CAPITAL VISION; HIDRO SALT B 92 S.R.L. (Leader),Trace Group Hold,SC DINENG DEV SRL,  şi SC TROIA PREMIUM CONSTRUCT S.R.L. (Leader), cu URBAN SCOPE, S.C. TROIA PREMIUM CONSTRUCT S.R.L.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Cum va arăta centura ocolitoare dacă Primăria Focşani va atrage fonduri europene. Sensuri unice şi piste de biciclete pe cele două bulevarde mari

Motivul pentru care fondurile europene au devenit o povară pentru bugetul local, la Focşani

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite