Sensuri unice pe principalele bulevarde şi piste de biciclete în oraş, într-un proiect de 15,5 milioane de euro. Când spune Primăria că investiţia va fi finalizată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulevardul Unirii va avea sens unic
Bulevardul Unirii va avea sens unic

Sensuri unice pe princialele bulevarde şi piste de biciclete pe aceste artere, într-un proiect de 15,5 milioane de euro. Când spune Primăria că va fi gata.

Un proiect mai vechi al muncipalităţii, aprobat în Consiliul Local focşani încă din anul 2017, dar care a parcurs etapele necesare pentru obţinerea fondurilor europene a fost semnat de Primăria Focşani cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Contractul are o valoare de peste 73,6 milioane de lei, adică mai mult de 15,5 milioane de euro şi se referă la resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani . Potrivit municipalităţii, investiţia cu fonduri europene ar trebui să fie finalizată  în septembrie 2021

"În cadrul proiectului vor fi implementate următoarele măsuri: benzi dedicate transportului public pe străzile: Bd. Unirii, Bd. Independenţei, Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi, Str. 1 Decembrie 1918 şi Str. Anghel Saligny; sensuri unice de circulaţie pe următoarele artere: Bd. Unirii , Bd. Independenţei (dus), Str. Cuza Vodă, Str. Bucegi (întors); introducerea unor sensuri giratorii în intersecţiile: Bd. Bucureşti – Calea Munteniei şi Str. Revoluţiei – Calea Munteniei; crearea de piste pentru biciclişti pe arterele mai sus amintite; 59 de staţii de transport public inteligente, panouri fotovoltaice pentru susţinerea sistemelor de iluminat, încărcare USB, afişaj publicitar şi informare călători; piloni antiparcare şi piloni retractabili, care vor fi instalaţi pe Bd. Unirii, pentru a oferi posibilitatea restricţionării temporare a traficului auto pe un anumit tronson al arterei; staţii de încărcare pentru vehicule electrice; reabilitarea trotuarelor şi amenajarea spatiilor verzi; pregătirea infrastructurii de comunicaţii pentru sistemele inteligente de transport a căror implementare este avută în vedere prin alte proiecte (managementul traficului, informare călători, supraveghere video, bike-sharing, ticketing)", se arată în informarea Primăriei Focşani.

Lista completă a străzilor pe care se va  interveni în acest proiect: Bd.Unirii, Bd. Independenţei, Str. Bucegi, Str.Cuza Vodă, Str. Mărăşeşti, Bd. Brăilei, Str. Vâlcele, Str. Anghel Saligny, Str. 1 Decembrie 1918, Bd. Bucureşti, Str. profesor Ghe. Longinescu, Str. Bârsei, Str. Bicaz, Str. Odobeşti, Calea Munteniei si Calea Moldovei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite