VIDEO Fostul preşedinte suspendat al USR Focşani şi-a anunţat candidatura ca independent la funcţia de primar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Macovei va candida independent la Primăria Focşani
Liviu Macovei va candida independent la Primăria Focşani

Liviu Macovei, suspendat din USR,  va fi sprijinit în dorinţa sa de a câştiga funcţia de primar al Focşaniului de o echipă din care nu lipsesc ceilalţi membri suspendaţi din USR Vrancea.

După suspendarea neaşteptată din USR, din 5 februarie 2020, fostul preşedinte al Filialei Focşani, omul de afaceri Liviu Macovei, revine în prim planul luptei electorale de la Focşani. 

Acesta şi-a anunţat marţi, la noul său sediu de campanie, candidatura la funcţia de primar al municipiului Focşani, pe care foştii săi colegi de la USR i-au refuzat-o pe ultima sută de metri. Macovei spune că la acest moment este cea mai serioasă opţiune pentru el de a candida din postura de independent, pentru că nu mai vrea să fie îngrădit de jocurile de putere făcute de oamenii din interiorul partidelor politice. 

De altfel, până la acest moment, afaceristul focşănean este singurul care s-a lansat în cursa pentru Primărie.

“Am deja o echipă, care creşte de la o zi la alta, o echipă care trebuie să se regăsească în Consiliul Local al municipiului Focşani. Având în vedere că nu este timp suficient pentru iniţierea unei platforme locale va trebui să evaluăm o eventuală colaborare cu cele deja existente, pentru că vreau să am echipa alături de mine”, a spus Macovei în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a infirmat zvonurile legate de faptul că se va lipi de un partid consacrat pentru a candida şi că nu ia în calcul decât varianta independentă, mizând pe electoratul dezamăgit de oferta partidelor politice. Programul său electoral, pe care l-a promovat încă de când a intrat în politică, mai întâi la PNL, apoi la USR, se intitulează “10 pentru Focşani”

“Eu vreau să candidez pentru Focşani şi focşăneni, nu pentru vreun partid, vreau să câştig Primăria, nu să-mi negociez diverse avantaje”, a mai precizat Macovei.

Cu toate acestea, candidatul independent susţine că este dispus să renunţe la intenţie şi să susţină un candidat al dreptei, dacă se va ajunge la o coalizare a forţelor politice şi un consens, dacă acest lucru va fi confirmat şi de un sondaj de opinie.

Alături de Liviu Macovei au fost prezenţi la conferinţa de presă şi cei mai mulţi dintre membrii suspendaţi ai USR, printre care s-au numărat fostul preşedinte al USR Vrancea Cosmin Timofte, Tiberiu Miron, Sorin Mădulărea, Valentin Calciu, demisionarul Alexandru Tătăruş, dar şi Constantin Petrişor şi Petru Pletea, încă membri USR.

macovei liviu

“Oraşul Focşani are nevoie de un nou suflu. Din păcate, de la doi ani şi jumătate de la propunerea pe care i-am făcut-o lui Liviu Macovei suntem în situaţia de a ne anunţa candidatura independentă, pentru că se pare că nicio platfomă politică naţională nu este capabilă să lase decizia la nivel local a unei echipe a unui partid politic pentru candidaturi la locale. Eu am crezut totdeauna că ceea ce ne defineşte este capacitatea de a lua decizii la nivel de comunitate, independent, ţinând cont de un anumit parcurs pe care şi-l asumă o organizaţie politică, dar independentă de ceea ce se numeşte prioritate locală”, a spus Cosmin Timofte, la rândul său suspendat din calitatea de membru USR, după ce în toamna anului trecut a fost nevoit să părăsească funcţia de preşedinte al USR Vrancea, în urma unui scandal intern.

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite