VIDEO Covasna turistică, un colţ secret al Transilvaniei, văzut prin ochii producătorului Wild Carpathia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tradiţiile din Covasna l-au impresionat pe jurnalistul britanic
Tradiţiile din Covasna l-au impresionat pe jurnalistul britanic

Charlie Ottley, producătorul filmului Wild Carpathia, prezintă într-un film de aproape zece minute postat pe pagina de Facebook o destinaţie turistică fascinantă, care este judeţul Covasna.

Filmul lui Charlie Ottley scoate în evidenţă importanţa patrimoniului cultural al Covasnei şi a peisajelor naturale ale României, încurajând cetăţenii României să sprijine turismul intern.

Despre Covasna,  Charlie Ottley spune că este colţul secret al Transilvaniei, un loc cu sate istorice, unde omul şi natura se întrepătrund. Chiar dacă este cel mai mic judeţ din România, cu o populaţie predominant maghiară, aici s-au păstrat multe muzee, clădiri istorice, s-au păstrat legende, oamenii lucrează lemnul şi păstrează multe obiceiuri şi meşteşuguri vechi.

Tradiţiile culinare şi celebra palincă, dar şi bisericile fortificate, străzi cu încărcătură istorică, palatele rustice sunt tot atâtea motive pentru a vizita locurile de aici.

covasna

Peste 160 de conace boiereşti împânzesc comunele şi satele din Covasna. Cel mai cunoscut este Castelul Kalnoky, de la Micloşoara, cu o istorie de peste cinci secole.

De asemenea, turismul medical este un punct cheie al acestei regiuni, cu spa-uri renumite.

Charlie Ottley, un mare iubitor al României, şi-a concentrat activitatea pe moştenirea naturală şi culturală a României, precum şi pe ultima zonă cu adevărat sălbatică a Europei, scriind şi realizând Wild Carpathia – o serie de filme documentare cu caracter ecologic.

covasna

În acest demers a fost sprijinit de o serie de persoane publice foarte influente, inclusiv de către Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales şi de către Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Serialul, care a fost difuzat în întreaga lume în 110 ţări şi tradus în 11 limbi, are ca scop salvarea şi păstrarea pădurilor şi a frumuseţilor naturale ale României în stare corespunzătoare.

Anul acesta, Charlie Ottley a fost votat, în unanimitate, ca cetăţean de onoare al municipiului Braşov şi tot în acest an şi-a cumpărat casă în România.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cunoscutul realizator al documentarului „Wild Carpathia“ şi-a cumpărat casă în România. Locul ales de Charlie Ottley este în inima munţilor

Jurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini au idei preconcepute şi nu realizează ce destinaţie fantastică este România“

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite