UPDATE Deţinutul care protestează de azi noapte la Penitenciarul Focşani nu a coborât de pe acoperişul clădirii. El cere să fie eliberat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Focşani
Penitenciarul Focşani

Angajaţii Penitenciarului Focşani încearcă şi la această oră să-l determine să coboare şi să-i asculte nemulţumirile.

UPDATE: Reprezentanţii Penitenciarului spun că  deţinutul în vârstă de 56 de ani care protestează pe una dintre clădirile unităţii este condamnat pentru favorizarea făptuitorului şi arestat preventiv pentru furt calificat. 

El s+a urcat pe acoperis încă de la miezul nopţii.

”În data de 18.04.2018, în jurul orei 00.50, un deţinut din cadrul Penitenciarului Focşani, condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an şi 983 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului şi arestat preventiv pentru furt calificat, recidivist, s-a urcat pe acoperişul unei secţii de deţinere. Evenimentul a fost imediat sesizat de către agenţii care executau serviciul de pază în posturile de pază ale unităţii. La faţa locului s-a deplasat o echipă multidisciplinară pentru a purta negocieri cu deţinutul şi pentru a-l convinge să renunţe la gestul său. Deţinutul şi-a motivat gestul invocând aspecte cu privire la situaţia sa juridică, cât şi la desfăşurarea procesului penal aflat pe rolul Judecătoriei Focşani. Administraţia unităţii monitorizează îndeaproape situaţia, fiind în dialog permanent cu deţinutul şi încearcă  identificarea unor soluţii care să răspundă problemei semnalate de către acesta. De asemenea, conform prevederilor legale în vigoare, a fost înştiinţat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Poliţia Municipiului Focşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani. Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. În prezent, deţinutul nu a renunţat la forma de protest.”, potrivit unui comunicat al Penitenciarului Focşani.


Un deţinut încarcerat la Penitenciarul Focşani a scăpat de sub ochii supraveghetorilor şi s-a urcat pe una dintre clădiri, în semn de protest.

Angajaţii unităţii încearcă să-l convingă să coboare în siguranţă.

Nu se ştie motivul care l-a determinat pe acest deţinut să protesteze în asemenea manieră.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite