Una dintre cele mai frumoase clădiri din Focşani poate fi vizitată timp de o săptămână, după 30 de ani de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea fostei Prefecturi Putna
Clădirea fostei Prefecturi Putna

Imobilul fostei Prefecturi Putna s-a aflat în reabilitare din anul 1990 şi până în prezent, autorităţile cheltuind de la bugetul local peste 13,5 milioane de lei pentru punerea clădirii monument istoric în valoare.

Consiliul Judeţean Vrancea organizează în această săptămână acţiunea ”Porţi Deschise la Prefectura Putna” şi îi invită pe toţi vrâncenii interesaţi să treacă pragul acestei clădiri de patrimoniu proaspăt reabilitată şi inaugurată în data de 24 ianuarie 2021.

Cu această ocazie, puteţi vizita şi expoziţia de fotografie veche cu ”Focşaniul de odinioară”, realizată de colecţionarul Sorin Tudose.

Preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a inaugurat ieri clădirea de patrimoniu, alături de numeroşi invitaţi.

Programul de vizitare al Prefecturii Putna este între 25 şi 31 ianuarie, inclusiv, zilnic, de la orele 10.00 la 16.00.
 

prefectura putna

Clădirea fostei Prefecturi Putna este o bijuterie arhitecturală, care datează din anul 1915 şi are o istorie de peste 100 de ani. Construcţia fostului Palat Administrativ a început în 1913 după planurile arhitectului Daniel Renard, lucrarea fiind însă atribuită arhitectului S. Vasilescu. Chiar dacă la început lucrările au mers destul de anevoios,  fiind afectate de Războiul Balcanic din 1913, construcţia a fost recepţionată pe 26 octombrie 1915.

prefectura putna

În ceea ce priveşte arhitectura acestei clădiri, este vorba despre stilul tradiţional românesc specific clădirilor ridicate în secolul XX. Printre cele mai interesante elemente de construcţie sunt scara monumentală din interior şi desenul de pe ţigla acoperişului, realizat după un model de la mănăstirile din Suceava.

Vă mai recomandăm:

FOTO Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Vrancea, vizată de controverse cu iz politic

Cum a reuşit Tudorel Toader să convingă autorităţile să facă la Focşani o filială a Universităţii „Al. I. Cuza Iaşi”

prefectura putna
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite