Un cor de copii cu voci dumnezeiești dintr-un cătun vrâncean concertează în Franța de Ziua României VIDEO

0
0

Corul a luat fiinţă în urmă cu opt ani, imediat după ce părintele Miron a primit sarcina de a se ocupa de frumoasa bisericuţă din sat.

Corul parohiei Irești FOTO: Facebook
Corul parohiei Irești FOTO: Facebook

Micuţul sat Ireşti, care aparţine de comuna vrânceană Vidra, a ajuns să fie cunoscut în întreaga ţară, dar nu numai, prin inimosul preot Ionel Miron şi corul de copii pe care îl coordonează cu multă pricepere şi dăruire.

Faima Corului Parohiei Irești a ajuns dincolo de granițele României. Astfel, copiii din comuna vrânceană Vidra sunt invitați să participe la evenimente și spectacole organizate de comunitățile de români din străinătate.

O astfel de invitație a venit din Franța, cu ocazia Zilei Naționale a României. Corul Parohiei Irești va concerta pe 4 decembrie, la Parohia Ortodoxă Română Sfântul Nectarie din Eghina și Sfântul Martin din orașul Tours.

Împreuna sărbătorim Ziua Națională a României, iar noi suntem români și viața ne-a dus departe de casă și pentru că simțim acest lucru parohia noastră, în parteneriat cu școala românească Tours, doamna Maria BRÂNCOVEANU, organizează duminică, 4 decembrie a.c., un concert de neuitat, un concert de muzicală patriotică. Invitații noștri speciali vin tocmai din țară, din Irești, acolo unde corul de copii condus de părintele Ionel Miron în cadrul asociației Sfânta Ecaterina își desfășoară activitatea. Ne vor bucura sufletele făcându-ne să simțim românește chiar și la mare distanță de casă, aici, peste hotare. Aceștia vor susține pentru noi un concert extraordinar, duminică, 4 decembrie, începând cu ora 14:00, după ce în prealabil părintele dirijor și coordonator va fi prezent la Sfânta Liturghie”, au anunțat reprezentanții parohiei românești din Tours.

”Suntem onorați și bucuroși că vom avea ocazia de a fi în mijlocul comunității românești din Tours, având ca liant rugăciunea și cântecul. Copiii din Corul Parohiei Irești călătoresc în Franța cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian al Buzăului și Vrancei. Mulțumim tuturor celor care vor duce vestea la cât mai mulți români, să ne bucurăm în număr mare de moment”, a transmis preotul Ionel Miron.

Corul Parohiei Ireşti, format din peste 20 de copii din sat, cu o situaţie materială nu foarte fericită, a fost prezent în multe spectacole şi impresionează cu fiecare apariţie.

Focşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri