Spitalul din România unde aparatul de testare pentru infecţia cu coronavirus este încă nefuncţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparat Reat Time PCR
Aparat Reat Time PCR

Echipamentul de testare Real Time PCR achiziţionat din fonduri alocate de Consiliul Judeţean Vrancea este nefuncţional şi la ora actuală, deşi trebuia pus în funcţiune din 25 mai.

Aparatul Real Time - PCR este nefuncţional şi după două luni pentru că noua direcţiune a spitalului nu a găsit încă spaţiul potrivit unde să funcţioneze acest echipament extrem de important în descoperirea cazurilor de coronavirus în Vrancea, judeţ aflat pe locul doi la nivel naţional la incidenţa de infectare cu Covid-19.

După două tentative nereuşite, timp în care aparatul a fost instalat la secţia de TBC, care urmează să intre în reparaţii într-un proiect cu fonduri europene, apoi anunţat că va fi montat în sediul DSP, acum conducerea spitalului spune că s-a identificat un spaţiu la Centrul de Transfuzie Sanguină.

"În calitate de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani vreau să aduc la cunoştinta publicului faptul că am identificat un spaţiu la subsolul Centrului de Transfuzii Sanguine din Focşani, astfel încât să mutam aparatul Real Time - PCR, dar şi laboratorul BK în spaţiul respectiv", potrivit Elebei Codruţa Neagu, managerul interimar al Spitalului de Urgenţă. 

Spaţiul se află însă la subsol şi sunt probleme cu inundaţiile.

"Am trimis deja instalatorii să vedem care este soluţia optimă din punct de vedere tehnic astfel încât să nu fie probleme cu apa.Trebuie să compartimentam acel spaţiu şi să-l igienizăm, astfel încât el să se preteze la ceea ce avem în plan", mai spune managerul. 

Între timp, testarea vrâncenilor simptomatici se efectuează cu aparatul Reat Team PCR al DSP, care a realizat de la începutul pandemiei aproape 6.000 de teste. Până joi la prânz, în Vrancea s-au înregistrat 877 de cazuri de Covid-19, în judeţ înregistrându-se şi 51 de decese.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite