Scriitorul Mircea Dinutz a lăsat prin testament 3000 de volume Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe 19 februarie s-a împlinit un an de la decesul scriitorului
Pe 19 februarie s-a împlinit un an de la decesul scriitorului

Prieten şi apropiat colaborator al bibliotecii, Mircea Dinutz a decis, încă din timpul vieţii, să doneze Bibliotecii Judeţene Vrancea, prin testament, întreaga bibliotecă personală.

La sfârşitul anului 2013, cu sprijinul familiei, donaţia  a ajuns în rafturile Bibliotecii “Duiliu Zamfirescu” Vrancea şi se  află în stadiul de prelucrare.

Astfel,  în memoria scriitorului,  Biblioteca Judeţeană va constitui Fondul documentar Mircea Dinutz, care cuprinde peste 3000 de volume, documente, manuscrise, fişe de lectură, dactilograme şi altele.  Acesta va reprezenta o importantă sursă de cercetare pentru elevi, studenţi şi pentru toţi cei care vor dori să aprofundeze studiile filologice şi de literatură română şi universală.

„În prelucrarea acestui fond reprezentativ, vom beneficia de implicarea şi sprijinul doamnelor profesoare Ramona Cherciu, Teodora Bentz,  Milea Sorina şi Ana Maria Cornilă-Norocea, eleve de elită ale profesorului Mircea Dinutz. Este prima oară când biblioteca beneficiază de o donaţie prin act testamentar a unei întregi biblioteci personale. A reprezentat un semn de mare încredere în instituţia noastră şi de aceea trebuie să ducem la capăt, ca un gest de recunoştinţă perpetuă, organizarea acestui fond documentar, reprezentativ pentru biblioteca noastră,  care-i va purta numele”, a precizat Teodora Fîntînaru , director al  Bibliotecii Judeţeane Vrancea.

Pentru comemorarea unui an de la dispariţia din viaţa culturală a Vrancei a scriitorului Mircea Dinutz, instituţia a pregătit la începutul acestei săptămâni o expoziţie  de carte şi imagini din arhiva bibliotecii, ce reflectă activitatea omului de cultură,   care a avut o permanentă legătură de suflet cu biblioteca.

Cu acelaşi prilej, profesoara Ana Maria Cornilă-Norocea va  lansa volumul  Identităţi critice  dedicat mentorului şi criticului  literar Mircea Dinutz, eveniment  care va fi în curând găzduit la bibliotecă.

Mai puteţi citi:

Criticul literar Mircea Dinutz a plecat la cele veşnice

Mircea Dinutz, criticul literar care nu-i iartă pe scriitori

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite