Şcoala Nr. 7 din Focşani a demarat procedurile pentru schimbarea numelui în Şcoala Gimnazială "Adrian Păunescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcola Nr. 7 Focşani
Şcola Nr. 7 Focşani

Consiliul de administraţiei al unităţii de învăţămând a decis schimbarea denumirii, după ce în urltimii cinci ani au avut loc proiecte educaţionale dedicate marelui poet.

După mai mulţi ani de tatonare, proiectul Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Focşani, privind schimbarea denumirii unităţii de învăţământ, se va materializa, cel mai probabil, începând cu viitorul an şcolar.

Deocamdată, în consiliul de administraţie s-a hotărât, la sfârşitul lunii noiembrie, schimbarea numelui în Şcoala Gimnazială "Adrian Păunescu", iar proiectul de hotărâre privind schimbarea denumirii va fi supus avizului comisiei de specialitate din Consiliul Local Focşani.

Apoi, urmează procedura de atribuire de denumire în cadrul comisiei de la nivelul Instituţiei Prefectului judeţului Vrancea.

Şcoala Gimnazială Nr. 7 a desfăşurat, în perioada 2014-2019, proiectul educaţional cultural artistic "În memoriam Adrian Păunescu". La acest proiect au fost implicaţi peste 700 de elevi, cadre didactice, dar şi peste 3.000 de membri ai comunităţii locale.

“Activităţile noastre au promovat poezia pură şi muzica de calitate, prin suita de poezii şi a versorilor aşezate pe linie melodică, interpretate de corul şcolii. Muzica, poezia şi dialogul direct cu invitaţii au reprezentat un schimb real de experienţă, convingând întreaga audienţă de valoarea culturală a poeţilor contemporani care nu sunt incluşi în programa şcolară. S-a abordat una din temele  fundamentale ale operei poetului, dragostea de ţară şi de neam, simţul patriotic şi naţional, teme care au pus şi au adus împreună părinţi şi tineri, în momente unice”, potrivit expunerii de motive făcute de Sebastian Ionuţ Burlan (foto), directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 7.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite