Şase agenţi economici care au prejudiciat bugetul de stat s-au ales cu sesizări penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Vrancea
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Vrancea

În luna octombrie au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor şase sesizări penale pentru un prejudiciu adus bugetului general consolidat de 499.108 lei.

În luna octombrie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea, prin organele de inspecţie, a efectuat 197 verificări, 130 la contribuabili persoane juridice şi 67 la contribuabili persoane fizice.

În urma acestor verificări a fost atrasă suplimentar la bugetul general consolidat suma totală de 5.180.748 lei, 90% dinj aceşti bani reprezentând  diferenţe de impozite, taxe si contribuţii.

În domeniile precum agroalimentar, construcţii, comerţ cu amănuntul, alte activităţi de servicii, masă lemnoasă au fost constatate nerespectări ale  prevederilor legale în domeniul fiscal  cu ocazia acţiunilor de inspecţie desfăşurate.

„La agenţii economici la care s-au constat fapte ce întrunesc elemente de natură infracţională au fost înaintate dosare Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Vrancea. În luna octombrie au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor şase sesizări penale pentru un prejudiciu adus bugetului general consolidat de 499.108 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea. 

Sumele atrase suplimentar în octombrie 2013 sunt mai mari cu 12% faţă de cele din perioada similară a anului precedent.

Încasările la bugetul general consolidat urmare acţiunilor de inspecţie fiscală din luna octombrie 2013 s-au ridicat la 3 milioane lei, reprezentând 57,91% din totalul sumelor atrase.  În comparaţie cu încasările realizate în octombrie 2012 se constată o creştere a acestora cu 75,44% ( 1,71 milioane lei).

Mai puteţi citi:

Încasări mai mari în luna octombrie la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea

Eugen Ciorici va conduce Direcţia Regională de Finanţe Galaţi


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite