Răsturnare de situaţie în cazul primarului din Mărăşeşti, judecat pentru furt. Se reface ancheta penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti FOTO: Ştefan Borcea
Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti FOTO: Ştefan Borcea

Valerică Chitic este acuzat de comiterea infracţiunii de participaţie improprie la furt calificat. Împreună cu el în dosar mai sunt judecate încă trei persoane.

În luna iunie, primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de participaţie improprie la furt calificat.

El este judecat într-un dosar care se află în cercetare din anul 2017 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea în care parte vătămată este Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare- Filiala Teritorială de Îmbunătăţiri Funciare Buzău Moldova Sud.

Edilul şi câţiva angajaţi ai Primăriei sunt învinuiţi că ar fi vândut la fier vechi mai multe bunuri ale ANIF. Judecătorii au decis însă că rechizitoriul a fost făcut prost şi au cerut remedierea situaţiei.

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Chitic Valerică Dorel, Bulancea Ionuţ şi Ciobotaru Lubian, împotriva încheierii judecătorului de camera preliminară de la Judecătoria Panciu, pronunţata în dosarul nr. 148/275/2020/a1 la data de 04.06.2020. Desfiinţează încheierea contestată şi în rejudecare: Admite în parte cererile şi excepţiile invocate de inculpaţii Chitic Valerică Dorel, Bulancea Ionuţ şi Ciobotaru Lubian, cu privire la neregularitatea actului de sesizare a instanţei. Definitivă. Pronunţată în Camera de Consiliu azi, 04.11.2020", potrivit magistraţilor de la Tribunalul Vrancea.

Anul trecut Valerică Chitic a fost condamnat la un an şi jumătate cu amânarea executării pedepsei pentru infracţiunea de conflict de interese în formă continuată. Primarul din Mărăşeşti a fost trimis în judecată în iunie 2017, după ce  Agenţia Naţională de Integritate a descoperit  faptul că în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre Primăria oraşului Mărăşeşti şi firma familiei sale, S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Chitic a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Mărăşeşti sau a Şcolii Generale Pufeşti, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Primarul oraşului Mărăşeşti, acuzat de participaţie improprie la furt calificat. El a fost trimis în judecată

Un primar condamnat pentru conflict de interese face în continuare afaceri cu instituţia pe care o conduce. Rolul jucat de soţia sa

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite