Profesorii vrânceni, lăsaţi fără salarii de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Grigore este consternat de dezicia guvernanţilor
Constantin Grigore este consternat de dezicia guvernanţilor

Cadrele didactice din Vrancea se gândesc cu groază la apropierea sărbătorilor de iarnă, în condiţiile în care guvernanţii au redus fondul de salarii pentru angajaţii din învăţământul preuniversitar cu nu mai puţin de 250 de milioane de lei.

Această rectificare i-ar putea lăsa pe profesori cu buzunarele goale în luna decembrie.

„Pe lângă faptul că s-au luat bani de la salarii, a fost redus şi bugetul Ministerului Educaţiei cu peste 40 de milioane de lei. În aceste condiţii, dascălii riscă să-şi ia adio de la bani în preajma sărbătorilor, situaţie care dovedeşte încă o dată dezinteresul guvernanţilor faţă de angajaţii din învăţământ. Ba mai mult, unele investiţii din şcoli nu vor mai putea fi finalizate. Ne aşteptăm ca unii dintre colegi să declanşeze greve spontane", declară Constantin Grigore, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

„Se taie din valori"

La auzul veştii că salariile le sunt puse în pericol, profesorii vrânceni nu au ezitat să-şi exprime dispreţul faţă de actuala guvernare.

„M-am detaşat de această guvernare de mediocri şi de laşi care continuă să promoveze nonvaloarea şi incompetenţa. Nu numai că se taie din salarii, dar se taie şi din valori", declară Emil Onea, profesor de matematică la Colegiul Naţional „Unirea".

Pe de altă parte, sunt şi dascăli care iau în calcul manifestările violente în cazul în care rămân fără salarii.

„În această situaţie sunt două variante: fie să pice acest guvern incompetent, fie să devenim violenţi ca în cazul francezilor. Singurii vinovaţi suntem noi, cei care ne-am ales meseria de profesor", mărturiseşte Adrian Grigoriu, învăţător şi membru FSLI.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite