Primul verdict în disputa dintre directorul Ateneului Popular şi primarul municipiului Focşani. Ce au hotărât judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Misăilă şi Valentin Gheorghiţă au ajuns în instanţă
Cristi Misăilă şi Valentin Gheorghiţă au ajuns în instanţă

Valentin Gheorghiţă a solicitat magistraţilor de la Tribunalul Vrancea, Secţia de Contencios Administrativ, suspendarea deciziei pin care a fost respins la concursul pentru funcţia de manager al Ateneului.

Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia, a repurtat o primă victorie în instanţă în faţa primarului Cristi Misăilă şi a Primăriei Focşani.

Instanţa i-a admis cererea lui Gheorghiţă şi a dispus suspendarea executării actului din 5 noiembrie, privind rezultatul final al concursului pentru funcţia de manager al Atenului Popular, rezultat nefavorabil. În redactarea soluţiei s-a produs şi o eroare, în sensul că face vorbire de Primăria Adjud şi nu de Primăria Focşani, dar este o eroare care poate fi îndreptată.

Sentinţa este executorie, dar cu drept de recurs. Prin urmare, Gheorghiţă rămâne director până la soluţionarea dosarului pe fond.

“Nu cred, nu consider că în cei 5 ani de activitate ai ultimului mandat  a fost o activitate de sub nota 9. Se ştie ceea ce am făcut aici, ce activităţi şi proiecte interesante, în special cu orchestra Unirea, cu corul Pastorala, pe care l-am preluat în 2015, cu Festivalul de Muzică clasică înfiinţat în 2015, primul festival de muzică clasică al judeţului nostru. Toate acestea au ridicat ştacheta din punct de vedere cultural astfel că a fost surprinzător pentru mine că am fost subevaluat. Eu consider că am fost subevaluat în mod intenţionat pentru a se declanşa acest concurs de proiecte la Ateneul Pastia”, ne-a declarat la momentul respectiv Valentin Gheorghiţă.

Între timp, Primăria Focşani a reluat procedurile pentru concursul de proiecte de management pentru Ateneul Popular "Maior Gheorghe Pastia" Focşani.

concurs

Nu ştim însă dacă după această decizie a instanţei procedurile pentru un nou concurs vor mai continua.

Conform anunţului de pe site-ul Primăriei, proiectele de management vor fi depuse până pe data de 3 ianuarie, iar în perioada 4-8 ianuarie 2019 are lor selecţia dosarelor. Pe 9 ianuarie urmează analiza proiectelor de management - prima etapă iar între 21 şi 23 ianuarie se vor susţine proiectele de management în cadrul interviului, afişarea rezultatelor urmând să se facă pe 24 ianuarie.

Citiţi şi:

Primarul din Focşani vrea încă o dată desfiinţarea Ateneului Popular

A treia încercare a primarului Misăilă de a-l schimba pe directorul Ateneului Popular vine la pachet cu lăsarea fără finanţare a corului "Pastorala"

Petiţie publică pentru menţinerea actualului regim de funcţionare al Ateneului Popular Mr. Gh. Pastia. „Fuziunile au adus doar distrugeri“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite