Primarul PSD al oraşului Mărăşeşti, găsit de ANI în conflict de interese administrativ şi penal. Firma sa a făcut afaceri cu primăria pe care o conduce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerică Dorel Chitic, primarul PSD al oraşului Mărăşeşti, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, în stare de libertate, pentru infracţiunea de conflict de interese, în formă continuată.

Astăzi, Agenţia Naţională de Integritate a confirmat existenţa unui conmflict de interese de natură administrativă. incompatibil pentru faptul că în calitate de primar al oraşului Mărăşeşti a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre Primăria oraşului Mărăşeşti şi S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti.

“În calitate de primar al oraşului Mărăşeşti, a participat la luarea unor decizii cu privire la raporturile dintre Primăria oraşului Mărăşeşti şi S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti, care au avantajat această societate comercială, în cadrul căreia persoana evaluată deţine calitatea de asociat unic.Participarea persoanei evaluate a constat în semnarea unor ordonanţări la plată a unor ordine de plată aferente facturilor fiscale, precum şi semnarea expunerii de motive care a stat la baza adoptării unei Hotărâri privind aprobarea concesionării unei suprafeţe de teren aparţinând domeniului privat al oraşului Mărăşeşti către S.C. Valerio Prestal S.R.L. Mărăşeşti, în vederea amplasării unui spaţiu comercial. Totodată a fost încheiat şi contractul de concesiune între Primăria oraşului Mărăşeşti şi această societate comercială, căreia Primăria i-a achitat suma de 7.066 Lei. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003 şi art. 75 lit. c) din Legea nr. 393/2004. De asemenea, întrucât există indicii privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Panciu în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către CHITIC VALERICĂ  - DOREL a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, potrivit ANI.

La momentul când a fost trimis în judecată, primarul PSD al oraşului Mărăşeşti a răspuns printr-un comunicat de presă

„Menţionez că în perioada 2008-2012, când am fost viceprimar al oraşului Mărăşeşti, firma familiei mele a furnizat mâncare în secţiile de votare, în zilele când au avut loc alegeri, în intervalul celor 4 ani. Firma nu a avut încheiat vreun contract cu Primăria Mărăşeşti şi a lucrat în baza unei înţelegeri cu primarul de atunci. Facturile au fost de aproximativ 22.000 de lei, din care profitul firmei a fost de 3500 de lei, pentru toţi cei 4 ani. Nimeni nu a ridicat atunci problema unui posibil conflict de interese. Mai mult decât atât, am restituit la bugetul Primăriei Mărăşeşti întreaga suma, de 22.000 lei, atunci când s-a ridicat această problemă. Faptul că eu am înapoiat toţi banii arată buna mea credinţă şi demonstrează că nu am intenţionat niciodată să fraudez în vreun fel sau altul instituţia la care lucram. A fost o neglijenţă din partea mea să nu fiu atent la legislaţia în vigoare, dar repet că nu am avut niciodată intenţia de a-mi însuşi din banii publici. Dovada clară este faptul că eu am ales să plătesc integral sumele încasate de firma familiei pentru nişte servicii care au fost prestate şi au presupus costuri, pe care tot firma le-a suportat. De asemenea, aş vrea să mai menţionez faptul că pe acest subiect eu am dat o singură declaraţie la Poliţia Focşani, la începutul anului 2015. Vreau să vă asigur de buna mea credinţă şi am încredere că instanţa îmi va da dreptate”, se arată în comunicatul de presă semnat de Valerică Chitic, primarul oraşului Mărăşeşti.
 

FocşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite