Poliţia Locală din Focşani începe în weekend operaţiunea “ţigara la control”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până astăzi, nu există nicio sesizare depusă privind încălcarea legii antifumat, poate şi pentru faptul că amenzile sunt foarte mari.

Legea nr. 15/2016 care interzice fumatul în spaţiile publice închise a intrat în vigoare începând  cu 17 martie.

La Focşani, toată lumea pare să se fi conformat legii, însă instituţiile care controlează acest lucru nu şi-au intrat încă în pâine.

"Poliţia Locală din Focşani va demara la sfârşit de săptămână acţiunile de control. Trebuie să luăm împuternicire de la primar. Avem atribuţii de control şi sancţionare, dar aşa spune procedura, că se face cu împuternicirea primarului. Cred că sâmbătă şi duminică o să demarăm controalele, dar dacă între timp ne sesizează cineva nereguli, vom merge să facem constatări. Până acum nu avem astfel de sesizări", ne-a declarat Ion Gheorghe, comandantul Poliţiei Locale Focşani.

Potrivit legii, fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigările în baruri, discoteci, restaurante, cafenele, în unităţi sanitare, staţii de autobuz, mijloace de transport în comun, unităţi de învăţământ sau în spaţiile închise de la locul de muncă.

În schimb, va fi permis fumatul în celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă şi în locurile special amenajate din zonele de tranzit a aeroporturilor internaţionale. Persoanele fizice care nu respectă legea se vor alege cu amenzi de la 100 la 500 de lei, iar cele juridice vor fi sancţionate cu sume cuprinse între 5.000 şi 15.000 de lei sau chiar cu închiderea unităţii. Sancţiunile vor fi aplicate de reprezentanţii Poliţiei Locale, dar şi de ofiţeri sau agenţi ai Poliţiei Române sau ai Poliţiei de Frontieră, pompieri şi jandarmi.

Proprietarii restaurantelor din Focşani deja s-au pregătit pentru a-şi întâmpina clienţii în cele mai bune condiţii, amenajând deja terasele pe care le-au dotat cu pături care să le ţină de cald fumătorilor. De asemenea, firmele şi instituţiile publice au amenajat spaţii speciale pentru angajaţii fumători.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite