Peste 4 hectare de teren atrase în intravilanul municipiului Focşani pentru construirea unei centrale fotovoltaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au aprobat în această seară raportului consultării şi informării publicului privind documentaţia aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru acest proiect.

Firma Solar Building Project SRL, o societate relativ nouă, înfiinţată  abia în urmă cu un an, şi-a exprimat intenţia să construiască în Focşani o centrală fotovoltaică care va genera 2,7 Mw.

Este vorba de un teren de 45.000 de metri pătraţi, cumpărat de firmă în timp ce acesta avea destinaţie de tern agricol, suprafaţa de teren fiind atrasă cu aprobarea consiliului local în intravilanul oraşului pentru construirea centralei.

Potrivit proiectului, pe terenul în cauză vor fi amplasate 16.800 de panouri fotovoltaice, beneficiarul urmând să suporte toate cheltuielile.

„Au cumpărat terenul, care se află în spatele fostului CPL, spre rampa de gunoi. Este un investitor care vrea să construiască o staţie fotovoltaică, are toată documentaţia aprobată”, a declarat primarul Decebal Bacinschi.

Din materialul prezentat la mapa consilierilor reiese că firma Solar Building Project SRL, reprezentată de Serim Gafar, a obţinut toate aprobările de la nu mai puţin de 14 instituţii abilitate, printre care şi MApN, MAI şi SRI, pe parcursul lunii octombrie.

Mai puteţi citi:

Prima instalaţie fotovoltaică din Vrancea produce bani

Enel Green Power a conectat la reţea primele două centrale fotovoltaice deţinute în România

 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite